06.07.22 DI Energi Nyheder

Sådan firedobler vi kapaciteten af vind og sol på land frem mod 2030

Konference mandag den 29. august 2022 i Industriens Hus

Markant udbygning af sol og vind på land

Den politiske aftaleEt grønnere og sikrere Danmark” fra juni fastslår, at Danmark skal firedoble sol og vind på land frem mod 2030. Solceller skal ti-dobles til 20 GW og landvind skal fordobles til 8 GW.

Flere vindmøller på land kræver planer, plads, godkendelser, lokal accept og netforbindelser. Flere solceller - både i storskalaanlæg og på bygninger - kræver også plads og samarbejde mellem mange aktører.

Hvordan når vi det?

Hvordan vil kommunerne håndtere den nye og udfordrende målsætning? Hvordan sikres borgeropbakning ved økonomiske gevinster og landdistriktsudvikling? Hvad betyder det for energibranchens projektudviklere? Hvem er investorerne, og hvordan vil de håndtere den accelererede udvikling? Hvad betyder udviklingen for leverandører og installatører, og hvordan ruster de sig bedst til at klare opgaven? Kan infrastrukturen følge med, og hvilke krav stiller den hurtige udbygning?

Kort sagt, hvordan når vi de ambitiøse mål for 2030 – også på dette felt?

Kom og vær med

Kom og lyt med og deltag i debatten, når vi stiller disse spørgsmål ved konferencen ”Sol og vind over Danmark”, som finder sted mandag den 29. august 2022 kl. 13.00 – 16.00 i Industriens Hus i København.

Konferencen værtes i samarbejde med DI Energi, DI Byggeri, Forsikring & Pension. Kommunernes Landsforening samt Tekniq Arbejdsgiverne er også engageret, ligesom en række medlemsvirksomheder fortæller om status og perspektiver for deres forretning i lyset af de ambitiøse planer.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her.

Relateret indhold