28.02.24 DI Energi Nyheder

27 anbefalinger fra NEKST. Nu gælder det handling.

Den nationale energikrisestab, NEKST, har i denne uge udgivet 27 konkrete forslag til, hvordan vi kan få sat farten op på den grønne omstilling. Målet er at øge udbygningen af sol- og vindenergi på land.

Et problem i den grønne omstilling har længe været, at der har været langt fra ord til handling. NEKST-Arbejdsgruppen ”Mere sol og vind på land” har udarbejdet de 27 anbefalinger til at sætte skub i processen med den grønne omstilling.

Overordnet skal forslagene sikre lokal opbakning, som flere gange været svært og skabt store udfordringer for realiseringen af energiprojekter som vindmøller og solcelleparker. Derudover skal de skabe hurtigere processer og bedre samspil mellem forskellige myndigheder, så processerne ikke forsinkes unødvendigt eller ender i flaskehalse. Hertil skal arealerne også anvendes smartere, så vi får mest mulig energi på mindst mulig plads.

Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi, hilser anbefalingerne velkomne men understreger vigtigheden af, at de fører til konkret handling så snart som muligt.

- NEKST’en er kommet med nogle gode konkrete anbefalinger til at få medvind i lokalsamfundene og til at få myndighedsprocesserne til at gå hurtigere , og en række af dem er ovenikøbet lavthængende frugter, der ikke kræver nogen videre politisk indsats at implementere, så det er bare om at komme i gang.

Vi ser i DI Energi frem til implementeringen af anbefalingerne, så kan få sat skub i den grønne omstilling. Du kan læse NEKST anbefalinger her.

Relateret indhold