12.03.24 DI Energi Nyheder

Søg Erhvervspuljen hele året

Energistyrelsen erhvervspulje giver tilskud til danske virksomheders energieffektivisering.

I 2024 indeholder Energistyrelsen erhvervspulje over 600 mio. kroner, der skal hjælpe danske virksomheder med deres grønne omstilling med op til 50 pct. i tilskud til relevante investeringer.

Puljen indeholder markant mere end sidste år, hvor beløbet var 378 mio. kr.
Det betyder, at endnu flere virksomheder kan få tilskud, hvis de ønsker at gennemføre projekter, der sparer energi og CO2 og samtidig styrker deres konkurrenceevne.

Som noget nyt findes nu en videreudviklet varmekildeberegner på SparEnergi.dk. Det betyder, at den nu også kan beregne tilskud til udskiftning af kedler med et forbrug på over 1.000 kW. Beregneren kan bruges i forbindelse med udskiftning af både brændselskedler, strålevarmere eller kaloriferer til en grønnere varmekilde – f.eks. varmepumpe eller fjernvarme.

Dansk Industri kan hjælpe dig med at forstå dit CO2-regnskab

Dansk Industri tilbyder gennem projektet Klimaklar Produktionsvirksomhed, virksomheder helt gratis at få viden og værktøjer til at lave et CO2-regnskab, forstå egen CO2-data, sætte reduktionsmål samt inspiration til god klimakommunikation.

Programmet henvender sig til alle danske produktionsvirksomheder og relaterede brancher, der samarbejder tæt med en produktionsvirksomhed, og som ønsker at beregne deres CO₂-aftryk på virksomhedsniveau.

Læs mere om Klimaklar Produktionsvirksomhed her.

Hvad er Erhvervspuljen?

Erhvervspuljen er et økonomisk tilskud til danske virksomheder, der vil spare energi og CO2. Flere hundrede virksomheder har allerede fået tilskud fra Erhvervspuljen, og i 2024 er der mere end 600 mio. kr. puljen, som skal være med til at sætte yderligere skub i den grønne omstilling af dansk erhvervsliv.

Få det fulde overblik over rammer og muligheder i erhvervspuljen her.

Relateret indhold