22.01.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Stadig flere i arbejde, men det stopper ikke her

Beskæftigelsen i de private virksomheder er tæt på rekord

- Det er positivt, at antallet af medarbejdere i de private virksomheder bliver ved med at stige så meget, og at det sker i et hurtigt tempo. Beskæftigelsen er steget i mere end fire år, og DI venter, at der også i år vil komme flere i arbejde, siger underdirektør i DI Steen Nielsen.  

Efterlønsreformen og tiltrækningen af udenlandske medarbejdere betyder, at virksomhederne kan fastholde en afdæmpet lønudvikling – selv om ledigheden er lav. Steen Nielsen, Vicedirektør

- Der er nu næsten lige så mange i job som lige før finanskrisen i 2008, og alt tyder på, at rekorden er lige om hjørnet. Men befolkningen er vokset de seneste 10 år, og derfor er den andel af befolkningen, der er i arbejde, faldet. Vi bør have en ambition om at nå mindst samme niveau som i 2008, og det er realistisk. Stadig flere udenlandske medarbejdere og dét, at efterlønsalderen bliver sat op i år og igen til næste år, betyder at arbejdsstyrken bliver større, siger underdirektør i DI Steen Nielsen.   

- Efterlønsreformen og tiltrækningen af udenlandske medarbejdere betyder, at virksomhederne kan fastholde en afdæmpet lønudvikling – selv om ledigheden er lav. Vores lønstigninger er nu på samme niveau som i udlandet, og det er nødvendigt, hvis danske virksomheder skal kunne klare sig i konkurrencen. Det forudsætter dog, at vi stadig kan tiltrække de udenlandske medarbejdere, virksomhederne har brug for, siger underdirektør i DI Steen Nielsen.     

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold