IInvesterings- og eksportdirektør i Vestpommern mener, at danske virksomheder på grund af et godt renomme har en klar fordel i kampen om arbejdskraft i Polen.

Foto: Jacek
12.12.18 DIB Nyheder

Polsk investeringschef: Danske virksomheder har et fantastisk ry

Danske virksomheder er berømte i Polen for at tage sig godt af deres ansatte, men manglen på arbejdskraft udfordrer, fortæller polsk direktør.

Danske virksomheder har en klar fordel på et polsk arbejdsmarked, der i stadig stigende grad oplever mangel på arbejdskraft. De er nemlig kendte for at behandle deres ansatte fair og have forståelse for, at deres ansatte også har et familieliv at tage sig af. Det fortæller Jacek Wójcikowski, der er investerings- og eksportdirektør i Vestpommern i den Nordvestlige del af Polen.

- Danske virksomheder har et virkelig godt renomme i Polen. Mange polakker vil gerne arbejde for danske chefer og virksomheder, og det giver de danske virksomheder en klar fordel i kampen om arbejdskraft, der spidser til i nogle dele af landet, siger Jacek Wójcikowski.

Han fortæller, at der i dag er omkring 650 danske virksomheder med aktiviteter i Vestpommern. Men der er plads til flere.

Danske virksomheder skal imidlertid gøre deres forarbejde godt. For det første fordi, at der er store forskelle på ledigheden i forskellige dele af regionen. For det andet fordi, at lokaliseringen det rigtige sted giver mulighed for at få EU-støtte til etablering.

- Det handler alt sammen om, hvilke behov din virksomhed har, siger Jacek Wócjikowski. 

Læs også: Polen er det oversete nærmarked

Brug DI

DI hjælper medlemsvirksomheder hele vejen ud på de internationale markeder via netværk, seminarer, fremstød og rådgivning. DI’s afdeling for international virksomhedsrådgivning (DIBD) bistår medlemsvirksomheder med global eksport- og internationaliseringsrådgivning på baggrund af mere end 20 års erfaring.

Kontakt chef for international virksomhedsrådgivning, Jacob Kjeldsen på 3377 3727 eller jak@di.dk

Polen

Befolkning: 38 millioner
Hovedstad: Warszawa , 1,7 millioner indbyggere
Middellevetid: Mænd 74 år, kvinder 82 år
BNP pr. indbygger: 90.400 dollar (svarer til 24 procent af BNP pr. indbygger i Danmark)
Andel af befolkningen, der er i arbejde: 56,2 procent (Danmark 63,6 procent)

Dansk vareeksport til Polen, mio. kr.
Næringsmidler og levende dyr: 7.081
Maskiner og transportmidler: 4.196
Kemikalier og kemiske produkter: 2.986
Halvfabrikata: 2.981
Bearbejdede varer: 2.027
Råstoffer: 517

Jacob Kjeldsen

Jacob Kjeldsen

Chef for FFI-sekretariatet

  • Direkte +45 3377 3727
  • Mobil +45 2088 3914
  • E-mail jak@di.dk

Relateret indhold