07.02.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Industriens produktion tegner lovende

Den positive udvikling i industrivirksomhederne fortsatte i december. Det giver håb for fremtiden, mener DI.

- Det ser ud til, at virksomhederne igen er kommet op på den høje klinge. Det giver håb om, at virksomhederne vil hente flere ordrer i udlandet og skabe flere arbejdspladser, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

Dansk økonomi har det godt, og der er gode muligheder for, at vi kan bevæge os ind i en længerevarende højkonjunktur. Morten Granzau Nielsen, Underdirektør

- Vi forventer, at fremgangen i dansk økonomi vil fortsætte ufortrødent i resten af 2018. Syv ud af ti medlemmer af DI’s virksomhedspanel forventer, at omsætningen vil stige. Næsten hver tredje vil investere mere, og knap hver anden forventer at skabe flere job, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

- Dansk økonomi har det godt, og der er gode muligheder for, at vi kan bevæge os ind i en længerevarende højkonjunktur. Den største trussel er mangel på medarbejdere. Derfor har vi brug for alle hænder og hoveder på arbejdsmarkedet, så virksomhederne ikke bliver tvunget til at sige nej tak til flere ordrer, siger cheføkonom Morten Granzau Nielsen, Dansk Industri.

De danske industrivirksomheder fortsatte den positive udvikling i december, hvor produktionen steg 0,7 pct. De seneste tre måneder har der været en stigning på 2,8 pct. Den fine afslutning på året betyder, at industriens produktion samlet set steg med cirka 2,2  pct. i 2017.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold