01.03.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Flere indvandrere er kommet i job, men der er behov for bedre integration

Danske virksomheder ville mangle hver tiende medarbejder, hvis vi ikke havde haft indvandring. Men endnu flere kan – og skal – i job.

I 2016 udgjorde indvandrere 9,8 pct. af alle beskæftigede. Andelen er steget med 1,8 procentpoint siden 2012, hvor beskæftigelsen var på sit laveste i dette årti. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Selvom det går bedre og bedre med at få indvandrere og deres familier i job, er der stadig mange, der ikke er i arbejde Steen Nielsen, Vicedirektør

- Visse brancher er særligt afhængige af udlændinge, herunder rengøring, slagterier og restauration. Her er helt op til 34  ptc. af de ansatte udlændinge, og det er helt utænkeligt, at brancherne ville kunne præstere uden så stor en andel af deres medarbejdere, siger underdirektøren.

- Selvom det går bedre og bedre med at få indvandrere og deres familier i job, er der stadig mange, der ikke er i arbejde. Derfor håber vi også, at regeringens udspil om parallelsamfund rummer tiltag, der kan forbedre integrationen – og få endnu flere i job, siger Steen Nielsen.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold