Transportvirksomheden SPF har fået smag for flere lærlinge. Mikkel Skriver Christensen (th) startede som chauffør i virksomheden i 2017. Oplæring fra erfarne chauffører som Kenneth Edvard Hansen (th) har sikret succes. SPF vil have flere lærlinge.

SPF
19.04.18 DIB Nyheder

Vognmænd styrker lærlingejagt

Der er plads til dobbelt så mange lærlinge i transportbranchen. Manglen på arbejdskraft skærper interessen.

Transportbranchen skruer op for ambitionerne om at sikre unge chauffører nok i fremtiden. Målet er nu at fordoble antallet af lærlinge. Det kan branchen godt leverer, lyder det fra brancheorganisationen ATL’s formand, Peter B. Jepsen.

- Flere tager lærlinge i vores branche. Men vi skal tage mange flere. Det er en investering, vi som branche hverken kan eller vil undvære. Så enkelt kan det siges, sagde Peter B. Jepsen i sin formandsberetning ved ATL’s generalforsamling på Hotel Munkebjerg i Vejle, torsdag.

Landets vognmænd kæmper med mange brancher om de unges gunst. Derfor er det nødvendigt at blive endnu bedre til at fortælle om jobmulighederne som chauffør. For at fremme interessen har ATL været en af drivkræfterne bag projektet ”Job i transport”, en rullende kampagne, der har besøgt skoler og uddannelsesinstitutioner i Danmark. 

Med lærepladsgarantien signalerer vi, at branchen er åben overfor de unge Peter B. Jepsen, direktør Danske Fragtmænd, formand ATL

Garanti for lærlingeplads

Derudover giver ATL lærepladsgaranti til alle som vil arbejde i branchen.

- Med lærepladsgarantien signalerer vi, at branchen er åben overfor de unge. Og vi viser, at vi mener det alvorligt. Forhåbentlig får det flere til at søge ind på chaufføruddannelsen, sagde Peter B. Jepsen, der i det daglige er erhvervspolitisk direktør hos Danske Fragtmænd.

Blandt ATL’s medlemmer har SPF taget hul på opgaven med sin første lærling i 2017. Udsigten til chaufførmangel fik virksomheden i gang, og flere lærlinge er på vej.  

- Gennemsnitsalderen blandt vores chauffører er steget markant i de seneste år, og nu ligger den på 53-54 år. Derfor besluttede vi, at vi gerne ville gå efter at få nogle unge medarbejdere ind i virksomheden, forklarede SPF’s leder for transport og logistik, Henrik Ringskær, i det seneste nummer af DI Business. 

Læs mere: Nu er alle chaufførelever garanteret en læreplads

Skrevet af:

Uffe Hansen