Kristian Jensen (V), formand for Folketingets Tværpolitiske Netværk for FN’s Verdensmål, og Mette Kynne Frandsen, adm. direktør i Henning Larsen A/S, vil bruge en videostafet til at synliggøre fordele ved at arbejde med FN's Verdensmål.

Foto: Kathrine Berge
24.10.19 DIB Nyheder

Kristian Jensen skyder verdensmålsstafet i gang

Mette Kynne Frandsen, adm. direktør i arkitektvirksomheden Henning Larsen og formand for DI Rådgiverne, blev første modtager af verdensmålsstafetten, som skal vandre fra rådgivervirksomhed til rådgivervirksomhed de næste 10 uger.

Hvordan integrerer en virksomhed FN’s verdensmål i sit daglige arbejde?

Det skal rådgivervirksomhedernes verdensmålsstafet hjælpe med at synliggøre. Virksomhedsledere vil på skift fortælle om den største udfordring, de har haft i arbejdet med verdensmålene, og hvordan de har løst den.

Kristian Jensen (V), formand for Folketingets Tværpolitiske Netværk for FN’s Verdensmål, igangsatte torsdag stafetten, som blev givet til Mette Kynne Frandsen, adm. direktør i Henning Larsen.

Hun har nu en uge til i en video at fortælle, hvordan virksomheden har løst en udfordring om verdensmål og til at komme med et godt råd til andre virksomheder, der arbejder med verdensmål.

Derefter skal hun give stafetten videre til den næste rådgivervirksomhed.

- Rådgivervirksomhederne ser et stort potentiale i at indarbejde verdensmålene i deres rådgivning af kunderne. Her kan stafetten sammen med en række øvrige initiativer fra DI Rådgiverne være med til at give inspiration til, hvordan de kan gøre det – fra virksomhed til virksomhed, siger Mette Kynne Frandsen.

Der et stort potentiale i forhold til, at rådgivervirksomhederne igennem deres rådgivning kan nudge andre virksomheder til at arbejde med verdensmålene. Kristian Jensen (V), formand for Folketingets Tværpolitiske Netværk for FN’s Verdensmål

2 ud af 3 vil arbejde med verdensmål

Igangsættelsen af stafetten foregik i forbindelse med DI Rådgivernes årsdag. Her var temaet, hvordan rådgivervirksomheder omsætter verdensmål til forretning.

”Man kan kun nå verdensmålene, hvis virksomhederne tager dem til sig. I den sammenhæng er der et stort potentiale i forhold til, at rådgivervirksomhederne igennem deres rådgivning kan nudge andre virksomheder til at arbejde med verdensmålene”, siger Kristian Jensen.

En ny analyse fra Dansk Industri viser, at en ud af tre rådgivervirksomheder i dag har verdensmålene som en del af deres strategi.

Samtidig ønsker to ud af tre, at verdensmålene i løbet af de næste par bliver en del af deres strategi. Derfor er der ifølge Kristian Jensen brug for viden om, hvordan det kan gøres i praksis.

- Netop fordi rådgivervirksomhederne har en særlig rolle og kan fungere som løftestang i relation til både offentlige og private virksomheders arbejde med verdensmålene, er der brug for inspiration fra rådgiver til rådgiver om hvordan. Her kan stafetten spille en vigtig rolle, siger Kristian Jensen.

Stærkt udgangspunkt for samarbejde

Henning Larsens adm. direktør, Mette Kynne Frandsen, ser verdensmålene som et globalt værktøj for alle typer af virksomheder, der tilbyder et fælles sprog for bæredygtig værdiskabelse. Det giver et stærkt udgangspunkt for samarbejde mellem kunder, stakeholders og rådgivere.

- Men verdensmålene skal også være en designdriver i vores projekter!, siger Mette Kynne Frandsen og forklarer:

- I stafetten vil jeg undersøge, om et at de projekter, vi arbejder på i København, "Klimakareen" indfrier verdensmålene. Vi startede på arbejdet med Klimakareen for flere år siden, men det havde fra start et højt ambitionsniveau for både social og miljømæssig bæredygtighed. Så selvom det er projekt fra før verdensmålene blev formuleret, vil jeg se, hvordan det bidrager til mål nr 3, 11, 12 og 17, siger Mette Kynne Frandsen.

Læs også: Sådan når virksomheder deres grønne mål

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jonatan Steengaard
Skrevet af:

Jonatan Steengaard

Henriette Søltoft

Henriette Søltoft

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3654
  • Mobil +45 2088 3919
  • E-mail hes@di.dk

Relateret indhold