Fra venstre: Claus Arberg, formand i DI Midt Vest; K. B. Larsen, støberiteknisk chef hos Vald. Birn A/S; Morten Larsen, Vald. Birn A/S, Årets Lærling i DI Midt Vest; Jørgen Vennevold, støberiværkfører hos Vald. Birn A/S

Jonas Forup Stubkjær
08.04.19 DI Business Nyheder

En lærling af den rette støbning

Årets lærling i DI Midt Vest er først og fremmest en dygtig støber. Morten Larsen, er 30 år og har en fortid som konstabel ved forsvaret.

Vi har valgt at give Morten prisen som Årets Lærling, fordi han udviser en kæmpe faglig stolthed og hele tiden gør lidt ekstra for at udføre sine opgaver bedst muligt. Morten går åbent og ydmygt til opgaverne og viser stor vilje til selv at lære – men også til at lære fra sig.

Sådan forklarer Claus Arberg, formand for DI Midt Vest, valget af den 30 årige Morten Larsen, fra virksomheden Vald. Birn A/S til årets lærling. Støberiarbejdet kræver at man kan holde hovedet koldt i situationer, hvor det smeltede jern når 1400 grader. 

- Normalt har nye medarbejdere brug for at være på virksomheden i en periode, hvor de lærer kulturen og stedet at kende, før de bliver tilbudt en læreplads. Det var ikke nødvendigt med Morten, som troppede op direkte fra kasernen i sin uniform og straks overbeviste alle om sine evner. Forventningerne er til fulde blevet indfriet, og det vil vi gerne hylde, siger Claus Arberg.

Tag flere lærlinge

Vald. Birn har ligesom mange andre virksomheder brug for flere dygtige medarbejdere for at kunne følge med den voksende internationale efterspørgsel.

- Medarbejdere som Morten er en del af vores DNA her i Birn med gåpåmod, vilje og evner. Det er vores dygtige medarbejdere, der gør os i stand til at levere produkter i verdensklasse til virksomheder både i Danmark og i udlandet, siger Birns HR-chef, Morten Madsen.

Han opfordrer derfor flere virksomheder til at se mulighederne i at have lærlinge.

- Dygtige lærlinge, der bliver til dygtige faglærte. Det har vi som virksomheder selv ansvaret for, siger Morten Madsen.

Fakta

Lærlingepris DI Midt Vest
DI Midt Vest giver prisen til en elev eller lærling, som udmærker sig fagligt og kollegialt. Det kan f.eks. være begrundet i, at eleven eller lærlingen

• er flittig, hjælpsom, energisk, opfindsom, ”en god kammerat”
• har ydet en særlig faglig indsats
• har ydet en særlig social indsats

Gode karakterer er en fordel, men ikke et krav.

Alle DI Midt Vests 650 medlemmer kan indstille en eller flere lærlinge og elever.

 

Vald. Birn A/S I Holstebro blev grundlagt i 1896 og er i dag et af Nordeuropas største støberier. Virksomheden producerer støbejern til bl.a. automobil-, pumpe-, og hydraulikindustrien samt diverse former for komponenter. Der er beskæftiget ca. 600 i Holstebro, heraf 50 i selve støberiet.

Lone Folmer Berthelsen

Erhvervsuddannelseschef

  • Direkte +45 3377 4818
  • Mobil +45 4032 0943
  • E-mail lofb@di.dk

Relateret