22.05.19 DIB Nyheder

Nye tal: Arbejdsstyrken sætter rekord – virksomhederne mangler medarbejdere

Hvis virksomhederne skal kunne blive ved med at skabe vækst og velstand, er vi nødt til at sikre, at de kan få de medarbejdere, de har brug for. Vores fælles velfærd afhænger af det, siger DI’s Steen Nielsen.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort Arbejdskraftundersøgelsen (AKU) for 1. kvartal 2019, som viser, at arbejdsstyrken nu udgør 2.956.000 mennesker, hvilket er det højeste i undersøgelsens historie. Virksomhederne har dog udfordringer med at finde de medarbejdere, de har brug for, og det kan begrænse vores fælles velfærd.

- Der har aldrig været flere i arbejdsstyrken i Danmark. Det er rigtig positivt, fordi det skaber grundlaget for vores samfunds vækst og velstand, siger underdirektør i DI, Steen Nielsen.

- På trods af stigningen i arbejdsstyrken har virksomhederne brug for flere medarbejdere. Næsten fire ud af ti virksomheder kan ikke finde de medarbejdere, de skal bruge, og det betyder, at flere må takke nej til kunder, der ønsker at placere en ordre, siger Steen Nielsen.

- Hvert år bidrager virksomhederne og deres medarbejdere med 550 mia. kr. til vores fælles velfærd gennem skatter og afgifter. Derfor er det vigtigt, at vi bliver ved med at holde fokus på at give virksomhederne de bedst mulige vilkår for at skaffe de medarbejdere, de har brug for – så de kan blive ved med at sikre vækst og velstand i hele samfundet, siger Steen Nielsen.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold