06.09.19 DIB Nyheder

DI: Flere ledige job er dårligt nyt

Der var 1.200 flere ledige job i private virksomheder i 2. kvartal sammenlignet med forrige kvartal, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Siden 2013 er antallet af ledige stillinger i danske virksomheder steget næsten uafbrudt, og virksomhederne har nu 35.600 ledige job. Den største andel af ledige job er inden for it og kommunikation samt inden for service viser nye tal fra Danmarks Statistik. Uheldig udvikling, mener DI.

- De mange ledige job er udtryk for, at virksomhederne har ordrer og opgaver, som de har svært ved at få tilstrækkeligt med medarbejdere til at opfylde. Det bremser desværre Danmarks vækstmuligheder, siger vicedirektør Steen Nielsen, Dansk Industri.

Dagens tal understreger, at initiativer for at øge arbejdsudbuddet stadig er nødvendige.

- Rekrutteringsvanskelighederne understreger, at det stadig er vigtigt at få flere mennesker i gang på arbejdsmarkedet. Flere af dem, der i dag forsørges af det offentlige, skal have hjælp til at komme i job, og det skal blive lettere for virksomhederne at ansætte medarbejdere fra udlandet, siger Steen Nielsen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

Relateret indhold