29.10.20 DIB Nyheder

Amerikansk økonomi har højeste kvartalsvækst nogensinde

Nye tal: Amerikansk økonomi voksede med 33,1 procent i tredje kvartal, viser de nye amerikanske BNP- og ledighedstal.

Amerikansk økonomi voksede i tredje kvartal i hurtigste tempo nogensinde.

- Vi skal huske, at amerikanerne elsker at opregne væksten som en årsvækst. Efter vores normale regnemetoder er væksten knap så høj. De har haft en kvartalsvækst på 7,4 procent, hvilket også er ganske imponerede, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Den imponerende vækst skal dog ses i lyset af en endnu større tilbagegang i andet kvartal. Amerikansk økonomi er fortsat 3,5 procent mindre end ved udgangen af 2019.

- Det er godt at se, at amerikansk økonomi genfandt melodien i tredje kvartal. Det vil også glæde Donald Trump, da det giver ham et bedre afsæt til de sidste dages slutspurt i valgkampen. Coronasmitten er dog stigende igen, så tempoet kommer til at gå en del ned, når vi ser på fjerde kvartal, siger Allan Sørensen, DI.

I sidste uge var der 751.000 amerikanere, der meldte sig som nyledige.

- Det går meget langsomt med at få bugt med den store ugentlige tilstrømning til ledighedskøen. Selv om der har været fremgang i amerikansk økonomi, så er der stadig næsten 23 millioner amerikanere, der får understøttelse, siger Allan Sørensen.

Antallet af ugentlige nytilmeldte har i løbet af coronakrisen endnu ikke været lavere end under de værste uger af finanskrisen.

- USA er vores største eksportmarked. Vi håber, at de kan få ledigheden længere ned og fortsætte de positive takter. Det vil styrke dansk eksport til det amerikanske marked, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold