Vilhelm Lauritzen Arkitekters adm. direktør Gyrithe Saltorp deltager i ”Tech forTopledere”.

Foto: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
27.10.20 DIB Nyheder

Arkitekter vil være digitale frontløbere

Vilhelm Lauritzen Arkitekter har fokus på digitalisering – men det kan være svært at tale samme sprog som it-specialisterne.

- Jeg er stor fan af de medarbejdere hos os, der arbejder med digitalisering. Jeg er vild med deres idéer, selvom jeg i virkeligheden ikke altid forstår det, siger Gyrithe Saltorp, CEO i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Gyrithe Saltorp har en baggrund som jurist og mange års erfaring med ledelse i bygge- og ejendomsbranchen. Hendes ekspertise ligger inden for udvikling og implementering af forretningsstrategier, og hun har en meget klar vision for Vilhelm Lauritzen Arkitekters arbejde med digitalisering:

- Digitalisering skal frigøre kræfter, så vi kan fokusere på at lave endnu bedre byggeprojekter. Vi kigger på alt, hvad der kan overtage rutineopgaver, gøre arbejdet mere fleksibelt og give vores kunder gennemsigtighed, siger Gyrithe Saltorp.

Konkret arbejder Vilhelm Lauritzen Arkitekter bl.a. med parametrisk design og kunstig intelligens, hvor tunge simuleringer på kortere tid end normalt kan optimere et byggeprojekt til at blive så bæredygtigt som muligt inden for rammerne.

Aktiv i flere projekter

Derudover er virksomheden også med i DI’s projekt, der afsøger blockchain-teknologiens muligheder i byggeriet. Her arbejder de med at bruge teknologien til bl.a. at logge og spore materialer, så de i fremtiden kan genanvendes og skabe mere cirkulær økonomi i byggeriet.

Det er vigtigt for Gyrithe Saltorp, at Vilhelm Lauritzen Arkitekter følger med den digitale udvikling inden for byggeriet:

- Vores digitaliseringsniveau er ret højt, men der er fart på udviklingen i byggeriet. Derfor vil vi gerne være gode legekammerater med dem, der er meget visionære på området, sig hun.

Gyrithe Saltorp er én ud af 20 deltagende topledere på DI’s trænings- og netværksforløb ”Tech for topledere i byggeriet”. Igennem forløbet bliver toplederne præsenteret for de nyeste tendenser i den teknologiske udvikling i netop deres branche. Samtidig får toplederne helt konkret erfaring med, hvordan man kan bruge digitale teknologier i praksis, og hvordan man kan udvikle en samlet digitaliseringsstrategi i sin virksomhed.

- Jeg har fået opdateret viden om, hvad der er på markedet, og hvad der kommer. Og så har jeg fået værktøjer, som jeg allerede har taget i brug. Det er strategi-værktøjer der letter dialogen mellem it-fagfolk og ledelse. Det er en stor hjælp, når man skal tale teknisk at kunne sige: ’tag jeres tanker og sæt dem ind i de her ret simple skabeloner’. Så kan vi bedre arbejde videre derfra, siger Gyrithe Saltorp.

Hjemsendte under corona

Under corona har de fleste oplevet nødvendigheden af den digitale omstilling. Det gælder også for Vilhelm Lauritzen Arkitekter, hvor medarbejderne blev hjemsendt, og samarbejdet i tunge, avancerede tegneprogrammer skulle foregå 100 pct. remote. Her havde virksomheden dog timingen med sig, for allerede i efteråret 2019 havde de iværksat en ny plan for mere fleksibilitet for medarbejderne med en høj grad af it-sikkerhed.

- Vi er så heldige, at vi for cirka et år siden fik gennemgået vores it-setup og lavet en tre-årig plan for vores digitalisering. Da coronaen kom, var vi derfor godt med og havde allerede en digital plan for 2020, siger Gyrithe Saltorp.

Da Danmark gik i lockdown i foråret var Vilhelm Lauritzen Arkitekter derfor godt forberedt på at kunne arbejde hjemme. Men muligheden for hjemmearbejde giver ikke kun mening i en krisesituation. Tværtimod ser Gyrithe Saltorp fleksibiliteten som et krav til fremtidens arbejdspladser:

- Moderne medarbejdere vil ikke altid være lænket til et skrivebord på arbejdspladsen. Vi ville derfor bruge de digitale platforme til at gøre arbejdet mere fleksibelt, siger hun.

Læs også: Digital undervisning et hit under corona

Tech for topledere

Er en del af af DI’s digitaliseringsindsats ”Tech der Tæller”.  Indsatsen løber over to år og fokuserer på fire indsatsområder:

  • Digital omstilling af erhvervslivet: Værktøjer der understøtter medlemmernes digitale omstilling
  • Digital ansvarlighed som dansk styrkeposition: Arbejde med ansvarlig udvikling og brug af ny teknologi
  • Digitale vækstmiljøer: Etablerede virksomheder, startups og offentlige parter samarbejder om at skabe nye digitale løsninger
  • Arbejdsstyrke med digitale kompetencer: Fra første dag i folkeskolen til sidste dag på arbejdsmarkedet

”Tech for Topledere” udbydes også som eksklusivt træningsforløb og netværk i andre brancher.

Læs mere om Tech der Tæller her: di.dk/techdertaller

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Karoline Ry
Skrevet af:

Karoline Ry

Anja Skadkær Grue

Anja Skadkær Grue

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3909
  • Mobil +45 2326 5985
  • E-mail ansm@di.dk

Relateret indhold