06.10.20 DIB Nyheder

DI: Flere tabte job som følge af konkurser

Der var 183 konkurser i september, der medførte 1155 tabte job, viser tal fra Danmarks Statistik. Og det stopper  ikke her, forudser DI.

Der er tabt 20 pct. flere jobs til konkurser i år end i de fem foregående år. DI’s cheføkonom Allan Sørensen frygter flere konkurser i skyggen af coronakrisen.

- Konkurserne holder sig fortsat på et forholdsvist lavt niveau, men der bliver tabt flere job end normalt som følge af konkurser. Hoteller og restauranter er den branche hvor jobtabet er steget mest. Det er ikke overraskende, da det samtidig er en af de brancher hvor omsætningen er faldet mest under krisen. Der er også tabt flere job end normalt inden for transport, erhvervsservice samt kultur og fritid, siger han.

Se opgørelsen fra Danmarks Statistik her.

- Hjælpepakkerne har holdt hånden under virksomhederne i en meget turbulent tid, og det har holdt antallet af konkurser nede. Konkurser indtræder dog typisk også med en vis forsinkelse, så derfor frygter vi at se flere i kølvandet på coronakrisen, siger Allan Sørensen og fortsætter:

- Mange af hjælpepakkerne har nået udløbsdatoen, og virksomhederne skal nu betale den udskudte skat og moms. Dem der ikke har fået gang i omsætningen igen står med store økonomiske problemer, der desværre let kan føre til en konkurs.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold