10.11.20 DIB Nyheder

Stigende cigaretpriser holder forbrugerpriserne oppe

Nye tal: De danske forbrugerpriser steg i oktober med 0,4 procent på årsbasis, viser tal fra Danmarks Statistik. De højere afgifter på cigaretter er en væsentlig årsag til stigningen, siger DI’s cheføkonom.

- Inflationen er utrolig lav, og har været det gennem lang tid. Den lave inflation betyder, at danskerne har fået øget deres købekraft, da priserne stiger langsommere end indkomsterne, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Den største årlige prisstigning i oktober skal findes inden for cigaretter.

- Det er blevet dyrere at være ryger. De øgede afgifter på cigaretter har løftet forbrugerpriserne, og er stærkt medvirkende til den samlede inflation på 0,4 procent, siger Allan Sørensen.

Over det seneste år er priserne især faldet på benzin.

- Det er blevet billigere at tanke bilen. Coronakrisen har sendt olieprisen ned, da der bruges mindre brændstof til fly, skibe og biler. Den lave oliepris giver danskerne besparelser, men det er samtidig et udtryk for, at det går skidt for verdensøkonomien, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold