På top ti over lande med arbejdskraft, der gerne vil arbejde i Danmark, er de 9 europæiske.

26.04.24 DIB Nyheder

Folk fra disse lande vil arbejde i Danmark

Danmark er verdens 17. mest populære land at få arbejde i, og der er en særlig verdensdel, der især ser til Danmark.

Danmark er siden 2021 rykket 8 pladser frem på listen over mest populære lande for udlændinge at finde arbejde i. Det viser en ny global undersøgelse fra Boston Consulting Group og The Network, som danske Jobindex er en del af.

Undersøgelsen er blevet lavet siden 2014 og er verdens største af sin slags med over 150.000 respondenter fra 185 lande – inklusive 11.000 fra Danmark. Sidste gang den blev gennemført var i 2021, og her lå Danmark på en 24. plads. Siden er vi altså steget til en 17. plads i verden og en 1. plads i Norden.

- Det er ekstremt flot, at Danmark lander en topplacering på listen. Vi er jo langt fra det 17. største land i verden. De allerøverste placeringer går naturligt nok til de engelsktalende lande, hvor de fleste kan være med sprogligt. Men udenlandsk arbejdskraft vil gerne til Danmark på grund af livskvaliteten og sikkerheden i landet, siger Andreas Malby, Managing Director & Senior Partner i Boston Consulting Group i en pressemeddelelse.

Læs også: MIT-Denmark: En gave til danske virksomheder

Europæerne vil arbejde i Danmark

Hovedstaden følger også godt med. København rangerer sig nemlig i en ‘Top 30‘ på en 28. plads over mest populære byer for udenlandsk arbejdskraft, som også formår at overgå de nordiske storbyer.

Og så er det særligt europæerne, der gerne vil arbejde i Danmark. På top ti over lande med arbejdskraft, der gerne vil arbejde i Danmark, er de 9 europæiske. Kun Pakistan er ikke europæisk, mens top tre består af Estland, Finland og Portugal. Dernæst kommer Holland, Tyskland, Tyrkiet, Rumænien, Ungarn og Polen.

 Det glæder Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri (DI).

- Det er en rigtig god nyhed, at Danmark er et attraktivt arbejdsmarked for den internationale arbejdskraft. Det er helt afgørende for os, at den internationale arbejdskraft kender til os, og har lyst til at arbejde i Danmark. Vi får nemlig brug for mange flere på det danske arbejdsmarked i fremtiden, og det kan vi ikke lykkes med uden internationale medarbejdere, som har stået for 87 procent af fremgangen i beskæftigelsen over de seneste 12 måneder.

Læs også: Rekord: De skaber dansk værdi for 282 mia. kroner

Afgørende at finde flere udenfor EU

DI arbejder dog også for at kunne tiltrække mere arbejdskraft udenfor EU.

- Det gælder både faglærte og ufaglærte medarbejdere, for det bliver helt afgørende for os, at finde medarbejdere af begge typer i fremtiden, og der er ganske enkelt ikke nok danskere til at dække behovet. Derfor kigger vi ind, hvordan vi kan skabe bedre muligheder for at internationale medarbejdere også fra lande uden for EU kan få adgang til at komme hertil, hvis de har fået tilbudt overenskomstdækket arbejde, siger Steen Nielsen.

DI har til den ende også etableret et samarbejde med danske kommuner i form af et landsdækkende Best Practices netværk, der deler viden om, hvordan det bedst lykkes at tiltrække og fastholde international arbejdskraft i Danmark. Desuden tilbyder DI hjælp til medfølgende partnere og information om Danmark inklusiv gratis skattewebinarer for internationale gennem Expat in Denmark.

Få hjælp til tiltrækning, ansættelse og ledelse af internationale medarbejdere

Få rådgivning

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Søren Kjærsgaard Høfler

Søren Kjærsgaard Høfler

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4520
  • Mobil +45 2614 0298
  • E-mail skjh@di.dk

Relateret indhold