19.02.20 DIB Nyheder

Ledigheden stabil trods stigende beskæftigelse

AKU-ledigheden toppede med 8,5 pct. i andet kvartal 2012 og er faldet markant frem til slutningen af 2017. Siden har den ligget stabilt, selv om antal beskæftigede stadig stiger.

I fjerde kvartal 2019 var AKU-ledigheden (Arbejdskraftundersøgelsen) på 5,2 pct. af arbejdsstyrken ifølge nye tal fra Danmarks Statistik. I de seneste to år har AKU-ledigheden været stort set uændret.

- Selvom mange flere mennesker er kommet i job i de sidste to år, så er ledigheden holdt op med at falde. Det skyldes, at ledigheden nu er så lav, at den vanskeligt kan falde mere. I stedet bliver jobfremgangen holdt i live af de ældre medarbejdere, der bliver længere i deres job, og de udenlandske medarbejdere, der kommer til Danmark, siger vicedirektør i DI Steen Nielsen, der ikke er så bekymret for ledighedstallet.

- Selv om antallet af arbejdsløse har været stort set uændret i de sidste to år, er det ikke de samme mennesker, der er ledige i lang tid. Der er nemlig utrolig høj omsætning på arbejdsmarkedet. Hver eneste måned finder næsten 20.000 ledige et nyt job, mens andre til gengæld bliver jobsøgende. Jeg forventer også en stabil ledighed i 2020, siger Steen Nielsen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold