Foto: Sif Meincke
23.03.20 DIB Nyheder

DI efter coronaforlængelse: Det haster med at få hjælpepakkerne i spil

Det var ikke uventet i virksomhederne, at regeringen forlænger tiltagene til efter påske for at inddæmme coronasmitten og redde menneskeliv. Ikke desto mindre rammer coronakrisen, og de nødvendige nu forlængede tiltag for at begrænse smitten, mange virksomheder og arbejdspladser ekstremt hårdt, siger DI.

- Forlængelsen her var ventet, og det bakker vi op om. Førsteprioriteten er at bryde smittekæderne og redde liv. Ikke desto mindre rammer det selvfølgelig rigtig mange virksomheder og arbejdspladser hårdt, fordi indtægterne tørrer ud. Derfor gælder det om, at vi hurtigst muligt får de mange gode hjælpepakker bragt i spil, så så mange virksomheder og deres medarbejdere som muligt kan klare sig igennem krisen, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

 - Huset brænder, og med hjælpepakkerne har vi fået lagt nogle af de brandslanger ud, som der er så akut brug for. Nu handler det om hurtigst muligt at få tryk i slangerne. Med andre ord skal hjælpepakkerne virkelig ud og virke i virksomhederne. Det haster, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han opfordrer til, at virksomheder og borgere overalt i samfundet bidrager til at gøre smittebekæmpelsen så effektiv som muligt – uden at samfundet sættes i stå. Lykkes det, kommer vi også hurtigere ud af krisen, hvilket må være målsætningen for alle.

- Det vigtigste lige nu er, at vi alle sammen gør, hvad vi kan, for at gøre perioden her så kort og effektiv som muligt – ved at holde afstand og respektere myndighedernes anbefalinger. Det sker også rundt omkring på virksomheder over hele landet, hvor virksomheder og deres medarbejdere knokler for at holde vores økonomi bedst muligt i gang – og samtidig passer godt på hinanden, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI-direktøren peger på, at mange virksomheder også har meldt sig på banen for at omlægge produktionen, så de kan producere den lange række af hjælpemidler, der er brug for i kampen mod corona.

- I den kommende tid gælder det om at stå sammen i alle dele af vores samfund i kampen mod denne virus – og samtidig gøre det på en måde, hvor vi også har sunde virksomheder, levende forretninger og et stærkt velfærdssamfund på den anden side. Krisen er alvorlig, og det bliver dyrt for hele vores samfund. Det gælder ikke mindst, fordi vi ser præcis samme udvikling på alle Danmarks vigtige eksportmarkeder, siger Lars Sandahl Sørensen.

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold