Dansk Industris adm. direktør Lars Sandahl Sørensen skrev tirsdag aften en mail til DI's medlemmer.

03.03.20 DIB Nyheder

DI skriver til alle medlemmer om COVID 19-håndtering

Dansk Industri kontaktede tirsdag aften alle medlemmer efter Sundhedsstyrelsens opfordring til alle virksomheders medarbejdere om at blive hjemme indtil 14 dage efter besøg i særlige risikoområder

Tirsdag aften meddelte regeringen og Sundhedsstyrelsen, at risikoen for smitte med virusset COVID 19, også kaldet Corona, per 3. marts er øget. Derfor opfordres alle danskere til at blive hjemme i op til 14 dage, hvis de har været på rejse til følgende udvalgte risikoområder:

  • Kina: Hele landet, på nær Taiwan, Hong Kong og Macau
  • Sydkorea: Provinsen Gyeongbuk og storbyen Daegu
  • Iran: Hele landet
  • Italien: De nordlige regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto

I en mail til samtlige medlemmer af Dansk Industri uddyber adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, hvad det betyder for virksomhederne, og hvordan de bør forholde sig til den skærpede risiko. DI opfordrer virksomhederne til at følge regeringens anbefalinger.

Erhvervslivet kan hjælpe 

- Opfordringen omfatter også erhvervslivet. Regeringen opfordrer erhvervslivet til at hjælpe med indsatsen mod spredningen af sygdommen. Det skal ske ved at holde medarbejdere hjemme i 14 dage, hvis de kommer hjem fra de særlige risikoområder. Det gælder også, selvom medarbejderne ikke har været i direkte kontakt med smittede. I samme forbindelse lød en opfordring til at udbetale løn til medarbejderne i denne periode, hedder det i mailen.

Dansk Industri er bekendt med, at mange virksomheder allerede har meldt ud, at deres medarbejdere skal arbejde hjemmefra, hvis de har været på rejse i de nævnte højrisikoområder.

- Medarbejderen skal have deres sædvanlige løn, hvis virksomheden følger myndighedernes anbefaling om at sende dem hjem som en sikkerhedsforanstaltning. Hvis medarbejderen har en jobfunktion, der giver mulighed for at arbejde hjemmefra, kan man også aftale det, skriver DI til medlemmerne.

Kontakt DI og følg Sundhedsstyrelsen

Listen over risikoområder bliver opdateret dagligt af Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen, og kan ses på Sundhedsstyrelsens særlige informationsside om COVID-19

For øvrige informationer henvises til DI's hjemmeside om Covid 19

Her er der også kontaktoplysninger på de medarbejdere i DI, som kan bistå med yderligere råd og vejledning. 

Minister: Vi følger udviklingen time for time

Erhvervsminister Simon Kollerup skriver i en pressemeddelelse, at han i dag har været i kontakt med Dansk Arbejdsgiverforening, Dansk Industri og Dansk Erhverv med en opfordring fra regeringen til at hjælpe med indsatsen mod spredningen af sygdommen.

- Regeringen tager situationen meget alvorligt og følger naturligvis udviklingen time for time. Vi er i tæt dialog med myndigheder, erhvervslivet og arbejdsmarkedets parter. Og vi holder et vågent øje med, hvad det kan få af betydning for dansk erhvervsliv og dansk økonomi, skriver erhvervsministeren. Han tilføjer:

- Dansk økonomi er grundlæggende stærk, men det er klart at en omfattende epidemi i Danmark kan få stor betydning. Derfor er vi også klar til at handle hurtigt og målrettet og bruge af de virkemidler, vi har til rådighed i den økonomiske politik, hvis det bliver nødvendigt for at dæmpe eventuel økonomisk nedgang.

Peter Dige Thagesen

Peter Dige Thagesen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3752
  • Mobil +45 2949 4569
  • E-mail pth@di.dk

Relateret indhold