30.04.20 DIB Nyheder

DI: Ledigheden er steget fire gange mere, end de historiske marts-tal viser

Nye tal: Ledigheden slog i marts den ubehagelige tidligere rekord fra finanskrisen – men marts vil hurtigt se sig slået af april, hvor ledigheden vil stige med yderligere 40.000, vurderer DI’s vicedirektør Steen Nielsen.

Danmarks Statistiks første officielle tal for udviklingen på arbejdsmarkedet under coronakrisen viser, at arbejdsløsheden steg med 13.400 personer i krisens første måned, marts.

- Vi har aldrig nogensinde tidligere oplevet, at så mange mennesker er blevet ledige på en enkelt måned – stigningen i ledigheden er af historiske dimensioner. Til sammenligning var rekorden indtil i dag en stigning på 11.900 personer på en enkelt måned, hvilket var under finanskrisen i 2009, siger vicedirektør Steen Nielsen, DI.

- Vi ved desværre allerede, at ledigheden er steget betydeligt mere, end dagens opgørelse vidner om. Beskæftigelsesministeriets daglige opgørelser viser, at der her slut april står 46.000 flere uden job end før krisen. Forklaringen på det lavere tal fra Danmarks Statistik er, at tallene kun dækker marts måned, og at de ledige tælles som fuldtidspersoner. F.eks. vil en person, der er blevet ledig midt i marts, kun tælle som en halv ledig i opgørelsen for marts, siger Steen Nielsen.

- I takt med, at de mange nye ledige siden midten af marts har været ledige i længere tid, vil det officielle ledighedstal komme til at stige betydeligt. På baggrund af tallene fra Beskæftigelsesministeriet har DI beregnet, at ledigheden er steget med yderligere 40.000 personer i april, så den nye rekordstigning vil desværre hurtigt blive overgået, siger Steen Nielsen.

- Det store tilbageslag for det danske arbejdsmarked understreger, hvor vigtigt det er, at regeringen og resten af Folketinget får sat gang i mærkbare økonomiske tiltag i takt med, at samfundet gradvist åbnes op – tiltag som kan skabe job og ny vækst. DI har fremlagt en plan med mere end 70 konkrete forslag til at få gang i væksten igen og få Danmark tilbage på det grønne vækstspor. Vores forslag vil kunne skabe 30.000 nye job og dermed hjælpe til at bringe os godt ud af krisen, siger Steen Nielsen.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold