Indstillingen af alverdens professionelle fodboldturneringer koster den danske græsfrøproducent DLF ordrer. På billedet ses Villa Park i England, som DLF har leveret frø til. Her har Premier League klubben Aston Villa hjemmebane. Til gengæld bliver forbrugernes plæner plejet lidt ekstra, fortæller direktør Truels Damsgaard.

Foto: DLF
22.05.20 DIB Nyheder

Dansk frøgigant: Aflyste fodbold- og golfturneringer koster – men husejernes grønne fingre vejer op for det

Den danske frøproducent DLF er indtil videre kommet godt igennem coronakrisen. Direktøren hylder medarbejdernes omstillingsevne i en svær tid.

Hvad der tabes på gyngerne, vindes på karrusellerne, lyder et gammelt ordsprog, der passer godt på den danske frøproducent DLF i disse tider.

For nok er DLF ligesom alle andre virksomheder blevet kastet ud i særdeles svære og omskiftelige tider, men indtil videre er bundlinjen næsten upåvirket. Det fortæller administrerende direktør Truels Damsgaard.

- Den del af vores forretning, der er mest udsat i krisen, vedrører salget af frø til bygge- og anlægssektoren og professsionel sport. De fleste golf og fodboldturneringer er blevet aflyst – og derfor er efterspørgslen efter frø heller ikke så stor – sådan vil det nok også være i den kommende tid. Til gengæld kan vi se en fremgang på forbrugerområdet, hvor der nok er nogle forbrugere, der under coronaisolationen har fået øjnene op for, at deres græsplæne trænger til lidt kærlighed, siger han.

Læs også: Virksomheder: Sådan løser vi coronakrisens udfordringer

Frø er en sæsonvare

Konklusionen er ifølge Truels Damsgaard, at corona ikke vil have en voldsom effekt på regnskabsåret 2019/20. Det skyldes også, at salget af frø er en sæsonvare og at forårssalget for størstedelens vedkommende allerede var booket og undervejs til kunderne, da corona ramte verden.

Derimod vil de negative effekter af coronakrisen på købekraften og økonomien på mange af DLF’s kernemarkederne forventelig slå igennem i den kommende tid med mindre afsætning af plænegræs til bygge- og anlægssektoren og det øvrige  professionelle marked.

Læs også: Solstrålehistorie fra Frederikssund bør være inspiration for andre

Fleksible medarbejdere

Dermed ikke sagt, at corona ikke allerede har haft stor betydning for DLF.

Mange af virksomhedens 2.000 medarbejdere har måtte ændre deres arbejdsgange. Nogle har arbejdet hjemmefra, men det har ikke været en mulighed for medarbejderne i produktionen.

- Udfordringen har været at at indrette os, så vi ikke fik smitte. Medarbejderne i produktionen har været meget committede. De har været enormt fleksible og kørt skiftehold, så vi ikke har måtte sænke vores produktion, siger Truels Damsgaard og tilføjer:

- Jeg er ret imponeret af, hvordan de har klaret det.

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Peter G. H. Madsen

Peter G. H. Madsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3832
  • Mobil +45 2974 3995
  • E-mail pema@di.dk