Indkøbselev vinder DI Horsens Lærlingepris 2020
Daka Denmark A/S første indkøbselev, Sarah Dybvad Marinus Holm Nielsen, løber med DI Horsens Lærlingepris 2020.
Daka Denmark A/S har i mange år uddannet lærlinge inden for blandt andet transport-, smede- og elektrikerområdet, men for to år siden valgte virksomheden at ansætte sin første indkøbselev.
Det blev Sarah Dybvad Marinus Holm Nielsen, der på rekordtid har gjort en stor forskel for virksomheden, og derfor løber hun med DI Horsens Lærlingepris 2020.
Hedensted Kommunes borgmester Kasper Glyngø overrakte prisen til Sarah 18. juni hos Daka Denmark, hvor både kollegaer, Sarahs chef Henrik Persen og DI Horsens formand Johannes Saugbjerg, var til stede.
Rollemodel for andre unge
Daka Denmark producerer en lang række serviceydelser til landbrugssektoren og fødevareindustrien, og virksomheden er vant til at uddanne lærlinge, der primært udfører manuelt arbejde. Sarah er den første indkøbselev på kontoret, hvor hun har været med til at integrere nye it-systemer, der samler virksomhedens arbejdsprocesser.
- Det er fantastisk, at Sarah vinder DI Horsens Lærlingepris 2020. Ud over at hun har udført et anerkendelsesværdigt stykke arbejde, så er hun også en rollemodel for mange unge mennesker i området, der overvejer en erhvervsuddannelse, men ikke nødvendigvis passer ind på et værksted, siger Johannes Saugbjerg.
Glemte at Sarah var elev
Efter Sarah afsluttede sin elevuddannelse i efteråret 2019 blev hun tilbudt en projektansættelse hos Daka Denmark som Category Assistent til udgangen december 2020.
- Jeg glemte flere gange, at Sarah var elev. Hun påtog sig opgaver, der lå udover hvad man kan forvente af en elev. Det er fuldt ud hendes egen fortjeneste, at hun har fået tildelt ansvar og bevist, at hun kan leve op til det. Hun har udvist et kæmpe engagement, siger Henrik Persen, indkøbschef Daka Denmark A/S.
DI Horsens omfatter kommunerne Horsens, Hedensted, Odder og Samsø, hvor der er et stort behov for flere faglærte. Ifølge trepartsaftalen fra 2016 skal mindst 30 pct. af de unge i 9. eller 10. klasse i 2025 have taget en erhvervsuddannelse. For unge i Hedensted Kommune var det i 2019 29 pct., som valgte en erhvervsuddannelse.
- Vores område har brug for de unge, der tager en erhvervsuddannelse. Virksomhederne står klar til at oprette praktikpladser til elever og job efter endt uddannelse. Derfor har vi brug for unge som Sarah, der vælger en erhvervsuddannelse, siger Johannes Saugbjerg.
Læs også: Ishøj Mekaniske får de unge til at søge arbejde i industrien