Normalt er Nyhavn i København proppet med turister, men sådan har det ikke været i de seneste måneder. Nu sætter regeringen ind med en sommerpakke til en værdi af 700 millioner kroner, der skal understøtte turist og oplevelseserhvervene.

Colourbox
19.06.20 DIB Nyheder

Sommerpakke kan understøtte hårdt presset turist- og oplevelseserhverv

Regeringen har fredag præsenteret en sommerpakke, som skal hjælpe en hårdt presset turist- og oplevelsesøkonomi.

Med udsigten til en anderledes sommer i Danmark har regeringen og Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet lanceret en sommerpakke, der indeholder både billigere offentlig transport, rabat på kulturoplevelser og gratis aktiviteter til ældre.

Sommerpakken bliver vel modtaget af Dansk Industris chef for Turisme og oplevelsesøkonomi, Sune K. Jensen. Han fremhæver, at billigere billetter med den kollektive transport, kan gøre attraktivt for danskerne at komme rundt i Danmark og få de mange oplevelser i det danske sommerland.

- Mange museer og attraktioner har markant færre gæster end normalt, og der er rigtig meget at indhente. Forhåbentlig vil den billigere offentlig transport betyde, at flere danskere får lyst til at tage ud og opleve de mange tilbud i ferielandet, siger Sune K. Jensen, chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi.

Sommerpakken indeholder også en eventpulje, hvor der kan søges om tilskud til arrangementer til eksempelvis mindre koncerter, madfestivaler o.lign.

- Eventpuljen er et godt initiativ. Den kan være med til at sikre, at der kan laves en række events rundt om i landet, som kan være med til at skabe liv og aktivitet, og på den måde til at trække gæster ind på caféerne, museerne og i butikkerne rundt om i byerne og på landet.

Læs Erhvervsministeriets faktaark om sommerpakken her. 

Et fald i omsætningen på 30 mia. kr.

DI vurderer, at turist- og oplevelseserhvervet pt. står over for fald i omsætningen fra udenlandske turister på 20-30 mia. kr.

- Sommerpakken vil være med til at understøtte et hårdt presset turist- og oplevelseserhverv. Vi vil opfordre til, at politikerne følger op ved at skrotte det ensidige danske særkrav om, at udenlandske turister skal overnatte 6 dage i Danmark. Det nuværende krav går hårdt ud over job og omsætning i hotellerne, museerne og attraktionerne i byerne, siger Sune K. Jensen og tilføjer: 

- Mange af DI’s medlemmer inden for turist- og kulturerhvervet frygter, at de ikke kommer tilbage på niveauet fra før corona-krisen før om 2-3 år. Det er positivt, at regeringen nedsætter en ekspertgruppe, der skal komme med anbefalinger til, hvordan turist- og oplevelseserhvervet kommer styrket tilbage.

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Sune K. Jensen

Sune K. Jensen

Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

  • Direkte +45 3377 3923
  • Mobil +45 2949 4624
  • E-mail skj@di.dk

Relateret indhold