31.08.20 DIB Nyheder

Historisk dyb nedtur i dansk økonomi

Nye tal: Aldrig før er økonomien blevet ramt så hårdt, så hurtigt. Og selvom den nu er i bedring, vil det tage lang tid at komme sig helt, vurderer DI’s cheføkonom, Allan Sørensen.

Dansk økonomi skrumpede med 6,9 procent i andet kvartal. Nedturen ramte både privatforbruget, investeringerne og eksporten. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Coronakrisen har kastet dansk økonomi ud i en historisk dyb nedtur. I andet kvartal skrumpede dansk økonomi lige så meget som under hele finanskrisen, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Under finanskrisen faldt dansk BNP seks kvartaler i træk. Fra 4. kvartal 2007 til 2. kvartal 2009 skrumpede dansk BNP med 7,1 procent.

- Vi har aldrig før haft en så massiv nedlukning af samfundet, og derfor er det ikke overraskende, at økonomien gik i stå. Der blev lukket kraftigt ned for både det danske og det internationale samfund, og det bremsede alle motorerne i dansk økonomi i andet kvartal, siger Allan Sørensen.

- Der er heldigvis kommet lidt mere gang i økonomien igen. Flere nøgletal har vist tegn på øget aktivitet hen over sommeren. Omsætningen i butikkerne er allerede tilbage på et normalt niveau. Eksporten og investeringerne vil være længere tid om at komme sig, siger Allan Sørensen.

- Genopretningen er i gang, men der åbnes ikke lige så hurtigt op, som der blev lukket ned. Efterspørgslen er fortsat svækket og usikkerheden stor, og det vil sænke genrejsningen af økonomien, siger Allan Sørensen.

 

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold