28.08.20 DIB Nyheder

Humøret stiger blandt virksomhederne oven på coronakrisen

Nye tal: Coronakrisen fik i det sene forår virksomhedernes syn på fremtiden til at gå gennem guldbrædderne. Dagens gode nyhed for dansk økonomi er, at stemningen vendte henover sommeren og fortsætter de positive takter i august.

Danmarks Statistiks erhvervstillidsindikator steg i august til 84,3 fra 80,5 i juli. Det skaber spirende glæde i DI, men fremtiden er stadig usikker.

- Optimisme er et stærkt ord at bruge i disse tider, men vi kan godt tillade os at glæde os over, at stemningen blandt virksomhederne er i bedring. Vi ser dog ind i et efterår med enorm usikkerhed i udviklingen i covid-19, siger underdirektør Morten Granzau, Dansk Industri.

Erhvervstillidsindikatoren for detailhandel er over før-coronakrise niveau. Indikatoren går fra 10 i juli til 5 i august.

- Ude i butikkerne er stemning okay. Detailhandlen har været begunstiget af, at mange har holdt ferie hjemme i år og haft flere penge til shopping, når rejsen sydpå blev sparet, siger Morten Granzau.

Serviceerhvervene er endnu ikke kommet op på samme niveau som før krisen, men der var pæn fremgang i august. Servicevirksomhedernes tillidsindikator ligger i august på -17, hvilket er en fremgang fra -28 i juli.

- Coronakrisen rammer meget branchespecifikt, og virksomheder inden for service er blandt de hårdest ramte. Nedlukning, potentiel fremtidig nedlukning og begrænset fysisk kontakt er en sprængfarlig cocktail, hvis man driver en servicevirksomhed. Dagens tal viser heldigvis, at serviceerhvervenes humør er på vej op fra kulkælderen, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret