16.09.20 DIB Nyheder

Arbejdsmarkedet ser stærkt ud

Ledigheden har nu haft faldende tendens gennem flere måneder, og stigningen i ledige danskere på grund af corona er mere end halveret, viser dagens ledighedstal fra Beskæftigelsesministeriet.

Der er stadig usikkerhed i danske virksomheder om fremtiden for eksporten, men ser vi udelukkende på ledigheden, så er arbejdsmarkedet stødt og roligt ved at genvinde den styrke og lave ledighed, som inden corona-krisen.

- Flere og flere ledige finder job, så nu er ledighedsstigningen fra coronakrisen omtrent halveret. Da ledigheden toppede var der over 50.000 flere ledige end før krisen. Ledigheden er nu nede på samme niveau som den 22. marts, og samlet set er der ifølge dagens tal fra Beskæftigelsesministeriet en ledighedsstigning på 23.786 personer siden nedlukningen i marts, siger vicedirektør Steen Nielsen, DI.

Han ser umiddelbart ikke store farer foran virksomhederne, der umiddelbart skulle vende udviklingen afgørende.

- Det er en rigtig god udvikling, vi ser på arbejdsmarkedet lige nu. De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viste et fald i juni og juli, og når vi ser på udviklingen i Beskæftigelsesministeriets daglige ledighedstal, så er antallet af arbejdsløse fortsat med at falde støt fra uge til uge siden begyndelsen af august. Så vi er godt på vej til at få afskaffet merledigheden, der fulgte med coronakrisen, siger Steen Nielsen.

På længere sigt er eksporten dog en joker.

- Vores største bekymring lige nu er udsigterne for eksporten. Hvis eksportvirksomhedernes udfordringer bliver langvarige, kan vi risikere, at der bliver mindre behov for medarbejdere igen. Derfor er det helt afgørende at genstarte eksporten med de anbefalinger, der er kommet fra erhvervslivets genstartsteams, siger Steen Nielsen.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold