Boligbyggeriet vil fortsat være på et meget højt niveau i de kommende år. Drevet frem af en stor efterspørgsel efter boliger i både byerne og omegnskommunerne, siger Torben Liborius, underdirektør i Dansk Industri (DI).

01.12.21 DIB Nyheder

Byggeriet: Over 100.000 nye boliger på vej

En ny prognose fra DI Byggeri viser, at der frem til udgangen af 2023 ventes påbegyndt over 100.000 nye boliger til danskerne. Særligt i omegnen til de store byer, vil der blive bygget nye huse.

106.500 nye boliger er på vej til danskerne. Det forudser Dansk Industri i en ny prognose for byggeriet i de kommende par år. 

- Boligbyggeriet vil fortsat være på et meget højt niveau i de kommende år. Drevet frem af en stor efterspørgsel efter boliger i både byerne og omegnskommunerne, siger Torben Liborius, underdirektør i Dansk Industri (DI).

Han fremhæver, at udskydelsen af det nye boligskattesystem formodentligt også giver incitament til at bygge og sælge flere boliger inden januar 2024, hvor den nye skat forventes at træde i kraft. Efterspørgslen efter boliger forstærkes også af, at der er flere og flere, der bor alene.

- Den store udfordring for byggeriet er at få tilstrækkeligt med kvalificerede håndværkere og materialer. Manglen på begge dele er på et historisk højt niveau, siger Torben Liborius.

Han påpeger, at en ud af fire virksomheder ifølge DI’s seneste undersøgelse mangler materialer og at næsten halvdelen af alle virksomheder melder om mangel på arbejdskraft.

Læs hele DI's byggeprognose. 

Flere enfamiliehuse i omegnskommuner

Ifølge DI’s prognose vil der i de kommende år ske en forskydning mod mere byggeri af enfamilieshuse, som forventes at stige til 8.000 årligt. Samtidig vil antallet af række-, kæde- og dobbelthuse stige til 7.000 årligt.

- Udbredelsen af mere hjemmearbejde kan styrke fænomenet med at flytte væk fra storbyen til omegnskommunerne for at få mere plads og komme tættere på naturen, siger Torben Liborius.

Ifølge DI’s prognose vil investeringerne i erhvervsbyggeri til gengæld gå et gear ned, blandt andet som færre landbrugsbyggerier.

Læs også: Nu tager det et år og fire måneder at få bygget et hus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

 

 

Torben Liborius

Torben Liborius

Underdirektør, Chef for Dansk Infrastruktur

  • Direkte +45 7216 0106
  • Mobil +45 2332 3495
  • E-mail tli@di.dk

Relateret indhold