22.11.21 DIB Nyheder

DI: Ny jobrekord trods alvorlig mangel på medarbejdere

Beskæftigelsen er steget otte måneder i træk. Men væksten kunne være endnu højere, hvis virksomhederne kunne skaffe de nødvendige medarbejdere, mener DI

Der kom 13.000 flere personer i job fra august til september. Beskæftigelsen er nu steget otte måneder i træk, og der er samlet set 81.000 flere personer i job end før coronakrisen, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Det er en fantastisk succeshistorie, at virksomhederne måned efter måned ansætter flere medarbejdere. Der er fremgang over hele linjen. Selv mange af de brancher, som var mest pressede under coronakrisen, har efterhånden vundet de tabte job tilbage, siger Steen Nielsen, arbejdsmarkedschef i Dansk Industri.

- Væksten kunne blive endnu højere, hvis virksomhederne kunne skaffe de nødvendige medarbejdere. Derfor er der brug for politisk handling til at skaffe flere medarbejdere. For eksempel ved at gøre det mere attraktivt for seniorerne at forblive i arbejde, ved at tilskynde flere indvandrere til at tage et job eller ved at give virksomhederne mulighed for at tiltrække flere udenlandske medarbejdere, siger Steen Nielsen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold