H.M. Dronningen fik fredag 29. oktober overrakt bogen ”Kongehuset – På arbejde for Danmark” af DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen. Bogen er en gave i anledning af Dronningens 50-års regentjubilæum.

Foto: Kongehuset
05.11.21 DIB Nyheder

Ny bog: Kongehuset giver erhvervsliv unik position

Kongehusets tusindårige rødder giver os en mulighed for, at vi kan differentiere os i en global tidsalder, siger DI-direktør, Lars Sandahl Sørensen.

Det danske kongehus har i årtier været et væsentligt aktiv for Danmark – ikke mindst for erhvervslivet, hvor den kongelige indsats har været med til at åbne døre til nye markeder. Det er blandt andet båret af kongefamiliens deltagelse ved talrige erhvervsfremstød kloden rundt.  

Det fremgår af den nye bog ”Kongehuset – På arbejde for Danmark.” Bogen er en gave til Hendes Majestæt Dronningen i anledning af hendes 50-års regentjubilæum. Over 368 sider får læserne et spændende og detaljeret indblik i den kongelige families rejser og statsbesøg, hvor Dronningen og Kronprinsparret bidrager til at sætte danske værdier på verdenskortet.

I bogen beskriver DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, hvilken betydning den kongefamilien har for dansk erhvervsliv:

- At have et kongehus med rødder tusind år tilbage i historien er med til at differentiere os i en global tidsalder, hvor det kan være svært at skille sig ud i mængden, siger han og fortsætter:

- I den globale støj og ensartethed adskiller Danmark sig med et fascinerende kongehus og et erhvervsliv, der er stærkt indenfor grøn omstilling, sundhed, digitalisering, fødevarer og design. Når kongehuset ovenikøbet understøtter vores styrkepositioner på en oprigtig måde, kan vi ikke forlange mere.

Og DI-direktøren beskriver senere i bogen, hvordan Kronprinseparrets interesse for unge iværksættere, grøn omstilling og FN’s verdensmål gavner danske arbejdspladser og eksport:

- Summen er, at kronprinseparret bidrager til velfærdssamfundet og vores velstand, fordi de skaber opmærksomhed omkring vores forcer.

Dansk Industri har sammen med Bitten & Mads Clausen Fonden og Grundfos Fonden bidraget økonomisk til bogen. Bogen udkommer på dansk 5. november mens den engelske udgave er klar 14. januar.

Og kongefamiliens arbejder for Danmark fortsætter. I næste uge deltager Hendes Majestæt Dronningen, Hans Kongelige Højhed Kronprinsen, ministre,  førende danske virksomheder og Lars Sandahl Sørensen i et erhvervsfremstød i Berlin.

DI's medlemsvirksomheder kan bestille bogen med rabat ved at skrive til redaktør på Lindhardt og Ringhof Forlag, Elise Nørholm

Ved bestilling skal oplyses: leveringsadresse, mailadresse, att-person og CVR-nummer.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold