30.06.21 DIB Nyheder

Jobmarked boomer

Nye tal: Ledigheden er faldet med 13.900 personer i maj viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er det største fald i ledigheden, der er målt i en enkelt måned.

- De mange færre ledige i maj måned viser, at jobmarkedet boomer for tiden.  I både maj og juni blev der slået flere nye job op, end vi har set i mange år, så der er rigtig mange job at søge, siger Steen Nielsen, vicedirektør og arbejdsmarkedspolitisk chef i DI, Danmarks største erhvervsorganisation.

I april, maj og juni var der 100.000 nye jobopslag, hvilket ikke er set højere siden 2007. Det viser en opgørelse foretaget af DI på baggrund af tal fra Jobindex.

- Der er rigtig mange job at søge, og derfor er beskæftigelsen også steget. Det betyder også, at der bliver færre ledige, siger Steen Nielsen, DI.

Omvendt er det en udfordring, at mange virksomheder har svært ved at ansætte de medarbejdere, de har brug for, og det hæmmer væksten i virksomhederne og dermed også velstandsfremgangen i Danmark.

- Det er blevet meget sværere for virksomhederne at finde medarbejdere. Vi opfordrer derfor regeringen til at øge udbuddet af arbejdskraft. De nyuddannede kan komme hurtigere i job, flere indvandrere bør komme i arbejde, beløbsgrænsen kan sænkes, så det bliver lettere at hente udenlandske medarbejdere til landet, og der er alt for mange, som er ansat i deltidsstillinger i den offentlige sektor i stedet for at arbejde på fuld tid, siger Steen Nielsen, DI.

DI’s udtræk fra Jobindex af nye jobopslag

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold