30.09.21 DIB Nyheder

DI: Dansk økonomi går fra iskold til glohed

Nye tal: Dansk økonomi voksede med 2,8 procent i andet kvartal og -0,4 procent i første kvartal. Væksten er opjusteret i begge kvartaler. Den tidligere opgørelse viste en vækst på 2,3 procent i andet kvartal og -0,9 procent i første kvartal.

- De økonomiske kræfter er blevet sluppet fri, og det har fyret op under opsvinget i Danmark. Dansk økonomi er på rekordtid gået fra iskold til glohed. 2021 kan meget nemt ende med den højeste vækst i dansk økonomi siden 1994. Det kræver ikke meget fremgang i resten af året, før vi når en imponerende milepæl i dansk økonomi, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Der er ikke bare fart på. Det går også bedre end først antaget. Danmarks samlede velstand er i første halvår samlet set blevet opjusteret med 14,3 milliarder kroner.

- Dansk økonomi er nået til nye højder, og det er sket lynende hurtigt. Det går aktuelt så stærkt, at virkelig mange virksomheder har svært ved at skaffe medarbejdere og materialer til at kunne levere på alle de ordrer, der kommer, siger Allan Sørensen.

- Virksomhederne mangler aktuelt 32.000 medarbejdere. Det betyder desværre, at væksten nu bliver holdt tilbage af mangel på materialer og medarbejdere. Der er fyret op under motorerne i dansk økonomi, grøn bølge og godt kørevejr, men vi kører nu med håndbremsen trukket. Derfor får vi ikke det fulde potentiale ud af de gode tider, siger Allan Sørensen.

- Jobmarkedet boomer, danskerne har store formuer, forbrugere og virksomheder er i strålende humør så der er ikke udsigt til at opsvinget stopper foreløbigt, men væksten vil gå ned i gear, siger Allan Sørensen.

 

Mangel på medarbejdere er et varmt emne for en stor del af dansk erhvervsliv. Se debatten fra DI's topmøde, hvor Nina Smith, professor, Aarhus Universitet og formand for regeringens Reformkommission, Anders Søe-Jensen, CEO, Bladt Industries og Claus Jensen, forbundsformand, Dansk Metal giver deres bud på løsninger.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold