09.09.21 DIB Nyheder

DI: Rekordmange ledige job

Antallet af ledige job steg til 53.500 i andet kvartal 2021, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er det absolut højeste antal ledige stillinger, der er målt siden statistikken blev indført i 2010.

Antallet af ledige stillinger er på sit højeste siden 2010, hvor statistikken blev indført. Flere virksomheder må som konsekvens afvises at tage imod nye ordrer.

- Det her er endnu et eksempel på virksomhedernes mangel på arbejdskraft, hvor flere må sige nej til nye ordrer. Alle brancher og alle dele af landet er ramt, siger vicedirektør Steen Nielsen, Dansk Industri.

I juli og august 2021 har antallet af nye jobopslag på Jobindex samtidig ligget på et endnu højere niveau end tilfældet var i de foregående måneder, der udgjorde årets andet kvartal. 

- Efterspørgslen efter flere medarbejdere har været stigende hele året. Nu er det vigtigt, at politikerne indgår de aftaler, der skal til for hurtigst muligt at øge antallet af hænder og hoveder på arbejdsmarkedet. Og det gælder ikke mindst bedre muligheder for at tiltrække mere udenlandsk arbejdskraft, siger Steen Nielsen.

DI’s udtræk over nye jopopslag på Jobindex

DI’s udtræk over nye jopopslag på Jobindex

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold