30.09.21 DIB Nyheder

DI: Trods boligprisstigning er boligmarkedet på sikker kurs mod normalisering

Nye tal: Boligmarkedet er på vej mod en normalisering trods fortsatte prisstigninger. En del af årsagen skal ifølge DI findes i, at handelsaktiviteten er aftagende.

- Trods fortsatte tocifrede procentvise prisstigninger er boligmarkedet på sikker kurs mod normalisering efter coronapandemien. Ligesom i sidste måned vurderer jeg tempoet på boligmarkedet til at være gået ned fra overhalingsbanen i 6. gear i foråret til nu at ligge med en pæn, men kontrollabel fart i 4. gear, siger DI-boligøkonom Bo Sandberg.

- For alle boligkategorier er prisstigningen i juli lavere end i de foregående måneder. Samtidig er handelsaktiviteten også aftaget, siger Bo Sandberg.

Ifølge Danmarks Statistik var årsstigningen på både ejerlejligheder og enfamiliehuse 12,5 procent i juli 2021 sammenlignet med juli 2020.

- Det hører dog med til billedet, at boligudbuddet kun kravler meget langsomt opad, så selvom retningen er positiv, er der stadig et stykke vej til ægte balance mellem udbud og efterspørgsel på boligmarkedet. Således viste de seneste tal fra Boligsiden.dk, at boligudbuddet fra bunden blev nået i marts og til september, kun er steget med beskedne 4.000. Så med de aktuelle 41.100 boliger til salg, ligger boligudbuddet fortsat ca. 21.000 under gennemsnitsniveauet fra årene umiddelbart før corona, 2017-2019, siger DI-boligøkonomen.

- Med et boligmarked på vej mod normalisering og med regeringens fornuftige melding om ikke at gribe ind på boligmarkedet, er også den boligøkonomiske debat gået et gear eller to ned. Men det ændrer ikke på, at DI mener det havde været fornuftigt at bruge det nuværende vindue til at nedtrappe det høje rentefradrag og bruge provenuet herfra til at sænke den grotesk høje danske aktieskat. Men her har regeringen jo desværre temmelig modproduktivt tværtimod foreslået stigende aktieskat fra 42 til 45%, siger Bo Sandberg, skatte- og boligøkonom i DI.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Bo Sandberg

Bo Sandberg

Skatteøkonom

  • Direkte +45 7216 0142
  • Mobil +45 2850 3819
  • E-mail bsa@di.dk

Relateret indhold