For os er der også en vigtig strategisk interesse i at få fortalt, hvad vi arbejder med. Vi har været tilstede i Aarhus i 150, år og i gamle dage, hvor en stor del af Aarhus arbejde hos os, vidste alle, hvem vi var. Men i dag skal vi kæmpe om de unges interesse. Og der spiller det selvfølgelig en rolle, at vi også gør en stor indsats for at nedbringe CO2-udledningen og er en attraktiv arbejdsplads og medspiller i den grønne omstilling, siger Palle Jensen, fabriksdirektør i AAK.

10.10.22 DIB Nyheder

AAK Kæmper for at fortælle grøn succeshistorie

AAK vil rigtigt gerne fortælle om virksomhedens grønne omstilling i landets medier. Men det er svært at få budskaberne ud.

Selvom AAK’s nye biokedler vil gøre et markant indhug i Aarhus’ CO2-udledning, har det været alt andet end let at få omverden til at interessere sig for det. Det fortæller Palle Jensen, der er fabriksdirektør hos AAK på Aarhus Havn.

– Vi har haft besøg af flere journalister. Men de har ikke rigtig bidt på historien. De synes, at der mangler noget konflikt, siger Palle Jensen.

Men der er bare ikke så meget konflikt at spore i AAK’s sats. Nok har der været udfordringer undervejs i udviklingen af de nye biokedler, men hele vejen igennem har der været stor opbakning både internt i virksomheden og fra omgivelserne.

– Kommunen har været en rigtig god støtte. De har fulgt op og ringet og spurgt, hvad de kunne gøre for at hjælpe os. Og borgmesterkontoret har skubbet på i den rigtige retning, siger Palle Jensen.

I hans øjne er det lidt ærgerligt, at medierne ikke vil fortælle succeshistorierne.

– Af og til hører vi jo i medierne, at vi i industrien er ligeglade med den grønne omstilling. Men det er da klart, at det er opfattelsen, når vi ikke kan få lov til at komme ud med vores historier og fortælle om alt det, som vi rent faktisk gør, siger Palle Jensen.

AAK har derfor selv besluttet sig for at sende en historie ud med magasinet Kommunefokus, der kommer ud til at alle husstande i Aarhus.

– For os er der også en vigtig strategisk interesse i at få fortalt, hvad vi arbejder med. Vi har været tilstede i Aarhus i 150, år og i gamle dage, hvor en stor del af Aarhus arbejde hos os, vidste alle, hvem vi var. Men i dag skal vi kæmpe om de unges interesse. Og der spiller det selvfølgelig en rolle, at vi også gør en stor indsats for at nedbringe CO2-udledningen og er en attraktiv arbejdsplads og medspiller i den grønne omstilling, siger Palle Jensen, fabriksdirektør i AAK.

Læs også: Vildt sats på shea-kerner giver jackpot

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Peter G. H. Madsen

Peter G. H. Madsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3832
  • Mobil +45 2974 3995
  • E-mail pema@di.dk

Relateret indhold