27.10.22 DIB Nyheder

DI: ECB har aldrig før hævet renten så meget på så kort tid

Ny, stor rentestigning fra den europæiske centralbank. På tre måneder er renten steget med hele 2 procentpoint, og den vil fortsætte yderligere op, forventer DI.

Den Europæiske Centralbank (ECB) valgte onsdag at hæve den toneangivende rente med 0,75 procentpoint.

 

Læs mere om ECB's rentebeslutning her

 

Det er for tredje gang i træk på blot tre måneder. Samlet er renten nu to procentpoint højere. 

 

- ECB har aldrig før hævet renten med så meget på så kort tid, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI) og fortsætter: 

 

- Det er en usædvanlig hurtig opstramning af pengepolitikken, men vi befinder os også i usædvanlige tider. Inflationen er eksploderet. Forbrugerpriserne stiger i det hurtigste tempo i 40 år.

 

Cheføkonomen ser det som et afgørende træk i kølvandet på den ekstremt høje inflation, hvor det nu er afgørende, at bringe de løbske prisstigninger under kontrol. Derfor kan der også forventes nye rentestigninger.

 

- Vi vil se flere rentestigninger på de kommende møder. ECB vil fortsætte med at hæve rente til der er kommet bedre styr på inflationen, siger Allan Sørensen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold