31.10.22 DIB Nyheder

DI: Fantastisk flot med nyt fald i ledighed

Dansk Industri forventer en afmatning i økonomien, men det vil  ske fra et stærkt udgangspunkt med høj beskæftigelse og mangel på medarbejdere.

Fra august til september faldt antallet af ledige med 1.800 til 74.500 personer, hvorved ledighedsprocenten faldt fra 2,6 til 2,5 pct. af arbejdsstyrken.

Hermed faldt ledigheden for anden måned i træk efter forsommerens stigninger, som i høj grad skyldtes de nytilkomne ukrainere.

- Det er fantastisk flot, at der blev færre ledige i september måned trods den høje inflation, stigende renter og meget lav forbrugertillid. Det er et meget robust udgangspunkt for den afmatning, som er på vej, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri.

De varme vinde på arbejdsmarkedet forventes dog ikke resten af året. DI forventer en afmatning i økonomien i de kommende måneder, men det kommer til at ske fra et stærkt udgangspunkt med meget høj beskæftigelse og udbredt mangel på medarbejdere.

- Selvom det er sandsynligt, at flere vil blive ledige i den kommende tid, så viser den seneste udvikling med al tydelighed, at danske virksomheder grundlæggende har brug for mere arbejdskraft, hvis de på længere sigt skal følge med efterspørgslen fra deres kunder. Det er virksomhedernes omsætning, der skaber velstand og velfærd til Danmark. Derfor er der fortsat behov for, at politikerne gennemfører reformer, der kan sikre tilstrækkelig med arbejdskraft i årene, der kommer. DI opfordrer en ny regering til i næste valgperiode at sikre 50.000 flere medarbejdere til virksomhederne, siger Steen Nielsen.

Se tallene her

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold