07.10.22 DIB Nyheder

Stigende industriproduktion overrasker DI

Industriproduktionen er steget med 2,6 procent i august. Det overrasker DI, der forventer begrænset vækst fremadrettet.

Trods den globale usikkerhed som følge af Ruslands invasion af Ukraine, samt stigende råvarepriser og forsyningsvanskeligheder er den danske industriproduktion steget med 2,6 procent i august, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det overrasker Morten Granzau, chef for Økonomisk Politik og Analyse i, men han mener ikke, det rykker ved udsigterne til begrænset vækst i den kommende tid.

- Selvom der er pæn og bredt funderet vækst i industriproduktionen i august, rykker det desværre ikke ved konklusion om, at vi på mange måder går en kold tid i møde. Gasforbruget er på sit højeste i vintermånederne, og hvis der ikke er tilstrækkeligt med gas, er det en række af vores store industrivirksomheder, der står for skud, siger Morten Granzau.

Han ser ind i en tid med økonomisk afmatning for mange af Danmarks samhandelslande.

- Det påvirker industriproduktionen betydeligt, da virksomhederne i industrien er meget afhængige af at kunne afsætte deres varer uden for landets grænser. Når vi spørger vores medlemmer i industrien, er de især bekymret for den høje inflation og den internationale uro. Virksomhederne prøver at tilpasse sig og omstille sig væk fra gas, men det kræver store investeringer siger Morten Granzau.

Læs også: DI om valgkampen: Massive udfordringer kalder på konkrete svar

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold