Ribe Biogas A/S fik fredag den 9. december afhentet en 2 ton stor 138KW nødstrømsgenerator, som kan levere strøm til et sygehus i Ukraine.

Foto: Ribe Biogas A/S
14.12.22 DIB Nyheder

Giv en generator til Ukraine

Ruslands invasion af Ukraine efterlader millioner af ukrainere uden strøm, mens vinterkulden bider. Derfor samarbejder organisationen Bevar Ukraine med DI om indsamling af generatorer, brændstof og ambulancer. Ribe Biogas har været i gemmerne efter udstyr.

Hver uge sender nødhjælpsorganisationen Bevar Ukraine en lastbil med hjælpemidler fra Danmark til Ukraine. Lige nu er der akut behov for generatorer, der kan være med til at kulden på afstand i det krigsramte land, hvor millioner står uden strøm.

Derfor spørger organisationen nu i samarbejde med Dansk Industri (DI) de danske virksomheder om donationer af større generatorer og/eller powerstations.

En større generator kan give strøm til mindre felthospitaler, fælles køkkener, boligbebyggelser og anden civil infrastruktur, og dermed være med til at forbedre tilværelsen denne vinter betragteligt for mange ukrainere, hvis tilværelse er blev vendt op og ned som følge af Ruslands invasion. 

- Bevar Ukraine har - med en lastbil, som MAN har stillet til rådighed - sendt mere end 140 store lastbilfulde med nødhjælp til Ukraine. De organiserer selv alle transporter, så det eneste, virksomheder behøver gøre, er at tage kontakt til Bevar Ukraine, som så koordinerer og afhenter, siger Jens Holst-Nielsen, underdirektør i DI.

Læs også: Din virksomhed kan hjælpe den ukrainske civilbefolkning

Ribe Biogas indsamler generatorer

Blandt de første, der har været på lageret og finde generatorer frem er Ribe Biogas A/S. Fredag den 9. december fik de afhentet en 2 ton stor 138KW nødstrømsgenerator, som kan levere strøm til et sygehus.

- Det hele var lidt af en tilfældighed. Vi sad til frokost og talte om hvad vi skulle gøre med vores gamle generator. En foreslog den måske kunne leve sine sidste år i Ukraine. Og så fik vi ringet til den ukrainske ambassade. Og vupti var den afsat som en haster, fortæller Claus L. Mikkelsen, som er direktør for Ribe Biogas A/S.

Generatoren havde dog ikke kørt i tre år, før den skulle hentes. Derfor fik den en stor service på værkstedet, hvor det viste sig, at kontrolboksen var i stykker. Men det blev ordnet med hjælp fra JM Trykluft i Århus, som donerede reservedelen. 

Virksomhedens bestyrelsesformand, Aage Lauritsen, har selv ukrainere ansat på sin gård nord for Ribe. De talte for, at en 65KW nødstrømgenerator fra 1979 til montage på en traktor og en lille 15KW dieselgenerator også skulle sendes til Ukraine. Derfor har Ribe Biogas også hentet dem, ligesom to andre landbrug har afleveret generatorer.

- Da den store generator blev hentet, fik de samtidig en gammel flytbar 400 HK Volvo dieselmotor beregnet til at trække pumper med. Jeg troede ikke de ville have den med, men det ville de gerne, for den kunne muligvis trække vandpumper. Det virker som om, de gerne vil have alt, som kan trække noget, siger Claus L. Mikkelsen.

Læs også:Ukraines erhvervsliv på jagt efter danske investeringer og partnerskaber 

 

Fakta

Det er der brug for:

  • Større generatorer fra 10KW og op.
  • Power Stations
  • Hjælp til transport af generatorer. Det kan fx være brændstof.
  • Ambulancer
  • Økonomisk hjælp til transport af generatorerne

Sådan kan din virksomhed hjælpe

Kontakt Bevar Ukraine, som er en uafhængig dansk humanitær non-profit organisation, som har til formål at yde humanitær hjælp i Ukraine og at støtte flygtninge.

Har I spørgsmål eller kommentarer kan I kontakte Bevar Ukraine´s Fundraising Manager Ole Egeblad

Mobil: 21130075

Mail: Ole.egeblad@bevarukraine.dk

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold