21.02.22 DIB Nyheder

DI: Tredobling af jobrekord

Ekstraordinær stigning i antal personer i job, men manglen på arbejdskraft vil bremse udviklingen i 2022, mener DI.

Der kom 5.000 flere personer i job fra november til december. Samlet set er der kommet 142.000 flere i beskæftigelse siden december sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Det er virkelig ekstraordinært, at 142.000 flere personer er kommet i job på blot et år. Det er en tre gange større stigning end den hidtidige rekord fra 2016. Det sker på baggrund af det højeste antal jobannoncer i 15 år, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri.

Han vurderer, at udviklingen fortsætter i 2022. Dog på et lavere niveau.

- Alt tyder på, at den nuværende positive udvikling i beskæftigelsen kommer til at fortsætte i 2022, om end mere afdæmpet på grund af manglen på medarbejdere. Det er også derfor, at manglen på medarbejdere er så afgørende en dagsorden for virksomhederne, siger Steen Nielsen, der pointerer, at manglen på arbejdskraft går ud over produktionen.

- Andelen af virksomheder, der oplever produktionsbegrænsninger på grund af mangel på arbejdskraft, er langt højere end før coronakrisen i både industri, byggeri og serviceerhverv, siger Steen Nielsen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold