10.02.22 DIB Nyheder

Nedgang i december, men gyldent år for feriehusudlejning

Trods nedgang i december har turisterne aldrig overnattet så meget i danske feriehuse som i 2021. Halvdelen af dem var danskere, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Danskerne lejer fortsat flere sommerhuse eller feriehytter. Efter et 2020, hvor coronapandemien fik danskerne til at blive inden for landets grænser i ferien, blev tendensen forstærket sidste år. Det viser tal fra Danmarks Statistik, der har opgjort antallet til 21,9 millioner feriehusudlejninger sidste år. Heraf udgjorde danskerne de 11 millioner eller lige godt halvdelen. Det er en stigning på to millioner i forhold til året før og mere end en fordobling i forhold til 2019 – men i december faldt antallet af overnatninger.

- Oven på en flot periode med mange af overnattende i Danmark, er det naturligvis ærgerligt at se kurven knække i december. Det er dog desværre heller ikke overraskende, da den voldsomme nedlukning i december kom som et lyn fra en klar himmel. Julen var pludselig i fare, og det tvang mange til at aflyse alle planer,” siger Maria Krüger Torp, Chef for Turisme og oplevelser i Dansk Industri.

Tyskerne plejer traditionelt at stå for størstedelen af udlejningerne, men er endnu ikke vendt tilbage i samme antal som tidligere. Sidste år fandt der 10,3 millioner tyske overnatninger sted i de danske sommerhuse. Det er på niveau med året før, men et stykke fra toppen i 2019, hvor de foretog 13,3 millioner overnatninger.

- Den helt store opgave er nu at fastholde indlandsturismen og samtidig sørge for, at de udenlandske turister finder vej tilbage til Danmark igen. Branchen skal investere, udvikle og markedsføre. Det kræver genopretning, kapital og investeringer at tilpasse sig efter nedlukningerne, siger Maria Krüger Torp.

Maria Krüger Torp

Maria Krüger Torp

Chef for DI Turisme & Oplevelser

  • Direkte +45 3377 3464
  • Mobil +45 2625 6230
  • E-mail mkto@di.dk

Relateret indhold