Krigen i Ukraine har drevet mange civile på flugt.

Foto: Colourbox
04.03.22 DIB Nyheder

DI hilser særlov for ukrainere velkommen

Et bredt flertal i Folketinget er enige om en særlov for fordrevne ukrainere. Den giver ukrainere samme adgang til job som EU-borgere. DI mener, det er det rigtige instrument til at få flygtninge smidigt og hurtigt i job.

Der er bred enighed blandt regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Liberal Alliance og Kristendemokraterne om at etablere lovgivning, som skal gøre det muligt for personer, der er fordrevet fra Ukraine, at få meddelt en opholdstilladelse, så de hurtigt kan starte i skole, på en uddannelse eller i et arbejde, oplyser Udlændinge og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

Dansk Industri (DI) hilser den politiske beslutning om en særlov velkommen.

- Særloven giver flygtende ukrainere samme adgang til job som EU-borgere, og det er en meget smidig vej ud i erhvervslivet. Vi skal gøre alt for at de ukrainske flygtninge, der står i en forfærdelig situation, kan få  en varm velkomst. Og vi i erhvervslivet vil naturligvis gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe ukrainerne med at integrere sig og skabe sig en dagligdag i Danmark. For vi ved ikke, om krigen kan trække ud, siger Steen Nielsen, vicedirektør i DI.

Han fortsætter:

- Virksomheder over hele Danmark er ivrige for at hjælpe de flygtende fra krigen. Også hvis de ønsker at få et job som en del af et meningsfuldt ophold i landet. Indtil videre er der ikke kommet mange til landet – men hvis krigen fortsætter kan situationen hurtigt ændre sig, og så er en særlov det rigtige instrument til at få flygtninge smidigt og hurtigt i job.

Læs også: 21 EU-retsakter på en uge presser danske virksomheder

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold