28.04.22 DIB Nyheder

DI: Beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen stiger fortsat ind i 2022

Nye tal fra Danmarks Statistik viser en stigning på 5.300 beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen i 1. kvartal 2022. Beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen ligger nu på det højeste niveau siden årtusindeskiftet, og er dermed højere end før finanskrisen.

- Der er fortsat travlhed i bygge- og anlægsbranchen, og det er rigtig positivt. En bygge- og anlægsbranche i topform er et tegn på sund vækst, siger Elly Kjems Hove, underdirektør i Dansk Industri.

DI vurderer dog, at fremgangen i byggeriet risikerer at blive bremset som følge af de kraftige materialeprisstigninger og manglen på medarbejdere.

- Kombinationen af mangel medarbejdere, materialeprisstigninger og forsyningsudfordringer kan dog spænde ben for mange virksomheder. Flere kan blive tvunget til at udskyde eller sige nej til ordrer, hvilket i sidste ende kan have konsekvenser for den grønne omstilling af vores boliger og infrastruktur, siger Elly Kjems Hove.

- Der ligger derfor en meget vigtig politisk opgave i at sikre, at virksomhederne har adgang til kvalificerede medarbejdere, så de kan følge med efterspørgslen, siger Elly Kjems Hove.

Elly Kjems Hove

Elly Kjems Hove

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3575
  • Mobil +45 2949 4500
  • E-mail ekh@di.dk

Relateret indhold