Andelen af kvinder, der er i gang med en af byggeriets erhvervsuddannelser, er vokset med 1,2 procentpoint siden corona.

20.05.22 DIB Nyheder

Flere kvinder bliver lærlinge i byggeriet

Antallet af lærepladsaftaler i byggeriet er steget med 37 procent siden før corona. Og flere kvinder finder vej til byggeriuddannelserne.

Der er nu mere end 1.500 murerlærlinge i lære i en virksomhed, mens knap 7.000 lærlinge er ved at uddanne sig til tømrer i branchen. Ifølge lærepladstal fra Børne- og Undervisningsministeriet er der i første kvartal 2022 indgået 2.010 lærepladsaftaler på byggeriets erhvervsuddannelser – det er 228 flere aftaler end sidste år og 37 pct flere end før corona, viser beregninger fra Dansk Industri (DI).

Signe Tychsen Philip, underdirektør og chef for DI Erhvervs- og Arbejdsmarkedsuddannelser er imponeret over de mange lærepladser i byggeriet.

- Det er meget glædeligt, at bygge- og anlægsbranchen formår fortsat at løfte antallet af lærlinge i en tid, hvor der i forvejen skal løbes ekstra stærkt, siger Signe Tychsen Philip.

Læs også: Nu må jobcentre sende unge direkte i arbejde

Imponerende udvikling

Byggeriet er en branche der traditionelt har været kendetegnet ved at have få kvindelige lærlinge. Men andelen af kvinder, der er i gang med en af byggeriets erhvervsuddannelser, er vokset med 1,2 procentpoint siden corona. Det betyder, at der i dag er 350 flere kvinder i gang med en erhvervsuddannelse på byggeriets område.

- Det er imponerende, at der er knap 12.000 lærlinge i gang med en af byggeriets erhvervsuddannelser – før corona lå niveauet i flere år omkring 8.000 lærlinge. Når man tænker på, at branchen er kendetegnet ved mange små og mellemstore virksomheder, er det beundringsværdigt at bidraget med at uddanne fremtidens faglærte håndværkere fortsætter med at vokse, siger Signe Tychsen Philip.

Læs også: Danske lærlinge i praktik i Texas

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Mette Louise Pedersen

Mette Louise Pedersen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4845
  • Mobil +45 2329 0151
  • E-mail melp@di.dk

Relateret indhold