23.09.22 DIB Nyheder

Endelig fald i den høje offentlige beskæftigelse

Selvom der nu er et fald i den offentlige beskæftigelse, er den stadig meget høj, og i Dansk Industri håber man på et mere normalt niveau efter corona-ansættelserne

Under coronakrisen, og i mange måneder efter, steg den offentlige beskæftigelse. I juli faldt den endelig med ca. 5.100 personer, viser tal fra Danmarks Statistik. I Dansk Industri (DI) håber man, at det er begyndelsen på en normalisering af den offentlige beskæftigelse.

- Selvom der nu er et fald i den offentlige beskæftigelse, er den stadig meget høj og godt 29.000 over niveauet ved udgangen af 2019. Så jeg håber, at det er starten på et fald til et mere normalt niveau. Den offentlige beskæftigelse steg meget naturligt som følge af coronaindsatsen, men den indsats var jo midlertidig i sin natur, så det giver ikke megen mening, at den ikke falder tilbage igen, siger underdirektør Morten Granzau, økonomisk politisk chef i DI.

Den høje offentlige beskæftigelse puster til manglen på arbejdskraft i virksomhederne. På trods af dystre meldinger om forbrugertillid og høj inflation, så er der stadig godt gang i dansk økonomi.

- Nyhedsbilledet er præget af usikkerhed og inflation i øjeblikket, men virksomhederne melder altså stadig om mangel på medarbejdere. Hver gang det offentlige ansætter én mere, er der én mindre, der kan blive ansat i en virksomhed. Det bremser udviklingen i vores samfund, siger Morten Granzau.

DI mener, at den offentlige beskæftigelse på kort sigt skal bringes tilbage til det gennemsnitlige niveau i 2011-2019, hvor den var forholdsvist stabil. Det svarer til et fald på 33.400 offentligt beskæftigede i forhold til det regeringen planlægger i 2023.

Se tallene her. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold