07.09.22 DIB Nyheder

Fald i industriproduktionen varsler nedtur, mener DI

Nye tal for industriproduktionen er en af de tidligste indikationer på konjunkturtrenden i dansk økonomi – og det varsler ikke godt, mener DI.

Industriproduktionen er faldet med 2,6 procent i juli, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Der er en risiko for, at det kun er toppen af isbjerget, og at vi er på vej ind i en tid med begrænsede vækstudsigter, vurderer Dansk Industri (DI).

 - Isoleret set er dagens fald ikke bekymrende. Industrien har stået bomstærkt i den seneste tid trods uroligheder i de globale forsyningskæder. Men vi må erkende, at pilen desværre peger nedad i den kommende tid, siger Morten Granzau, chef for Økonomisk Politik og Analyse i DI.

Industriproduktionen er en af de tidligste indikationer på konjunkturtrenden i dansk økonomi.

- Så dagens tal varsler bestemt ikke godt. Et fald i en enkelt måned er dog ikke tilstrækkelig til at lave hastige konklusioner, da industriproduktionen kan have en del udsving på månedsbasis, siger Morten Granzau.

Han mener, vi ser ind i en tid, hvor høje renter vil dæmpe efterspørgslen blandt danske og udenlandske forbrugere, og hvor der er betydelig risiko for produktionstop i Europa som følge af mangel på eller for høje priser på gas.

- Det må ventes at sætte sig i færre ordrer og et fald i produktionen blandt danske industrivirksomheder, siger Morten Granzau.

Læs også: Kriserne er blevet flere og større: Udnyt dem

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold