Gode kolleger er af stor betydning for mange unges jobvalg, viser ny analyse fra DJØF.

Getty Images
26.01.23 DIB Nyheder

Mange nyuddannede ser stort på lønnen

Ifølge en undersøgelse fra fagforbundet DJØF, så spiller gode kolleger, fleksible arbejdstider, ansvar og indflydelse en langt større rolle end løn for mange unges jobvalg.

Mange nyuddannede jurister, økonomer og statskundskabere vægter lønnen relativt lavt, når de skal sige, hvad der var særligt afgørende for, at de sagde ja til deres første job. Det viser en ny undersøgelse fra fagforbundet DJØF, der har 107.000 lønmodtagere som medlemmer.

Blandt de nyuddannede er det blot 13 procent, der fremhæver lønnen som værende af særlig stor betydning for deres jobvalg. Det skal ses i forhold til, at 34 procent peger på ansvar og indflydelse, 33 procent på gode kolleger, 25 procent på fleksible arbejdstider og 24 procent, at virksomheden udretter noget meningsfuldt for samfundet.

Ifølge chef for bæredygtighed i Dansk Industri (DI) Marie Gad bekræfter DJØF’s analyse en tendens, der har været gældende i noget tid.

- Jeg hører også fra virksomhederne, at jobsøgere har stigende krav og forventninger til, at virksomhederne udretter noget positivt for samfundet. Det er blevet et parameter, der for nogle jobsøgende er helt afgørende – og ganske ofte af større betydning end lønnen, siger Marie Gad.

I DI mener man, at der er tale om en positiv udvikling.

- Jeg synes, at det er særdeles positivt med de unges fokus på bæredygtighed. Ikke mindst set i lyset af mange virksomheder er på jagt efter medarbejdere til deres arbejde med bæredygtighed. Det er et win-win for både jobsøgerne og virksomhederne, hvis efterspørgsel og udbud kan mødes på dette felt, siger Marie Gad fra DI. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Marie Gad

Marie Gad

Chef for Global udvikling og bæredygtighed

  • Direkte +45 3377 3789
  • Mobil +45 2949 4447
  • E-mail msh@di.dk

Relateret indhold