Dansk erhvervsliv øger deres tillid til konjunktursituationen. Dog fra et lavt niveau.

24.10.23 DIB Nyheder

Erhvervstilliden vender efter truende nedgang

Hos Dansk Industri frygter man dog, at den positive indstilling hos erhvervslivet ikke holder de kommende måneder.

Erhvervstillidsindikatoren stiger til 97,3 oktober fra 92,9 i september, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Stigningen sker efter et større fald i august og september. En erhvervstillidsindikator på 100 svarer til gennemsnittet for perioden fra 1990 til 2018

- Det er positivt at dansk erhvervsliv øger deres tillid til konjunktursituationen, men vi skal huske, at det er fra et lavt niveau. Det understøtter vores forhåbninger om, at erhvervslivet kan bidrage til en blød landing for dansk økonomi, siger Morten Granzau, vicedirektør i Dansk Industri.

Udfordrende tid

Om den positive trend fortsætter er dog uvist.

- Den nedadgående trend i erhvervstilliden knækker i oktober, men vi er bekymrede for, at der kan være udsigt til yderligere fald i de kommende måneder. Usikkerhed og lavere økonomisk aktivitet i omverdenen peger på en udfordrende tid, særligt for eksportvirksomhederne, siger Morten Granzau.

Det risikerer at sætte sig som en bekymring hos virksomhederne.
- Usikkerhed og faldende aktivitet i vores nabolande betyder, at industrien i højere grad oplever manglende efterspørgsel som en produktionsbegrænsning. De danske virksomheder er fortsat bekymrede trods en stigning i erhvervstilliden i oktober, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold