30.11.23 DIB Nyheder

Oktober gav lidt flere ledige

Der blev 500 flere ledige i oktober måned. Trods stigningen er ledighedsprocent dog fortsat meget lav, påpeger DI.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden tog et lille nøk opad i oktober.

- Det seneste års tendens med flere og flere ledige fortsætter desværre i oktober. På trods af stigningen er ledighedsprocenten dog fortsat kun 2,8 pct., hvilket er meget lavt, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri.

Han mener, at stigende ledighed over flere måneder normalt ville være et tegn på, at vi var i en periode med afmatning i økonomien.

- Men flere andre arbejdsmarkeds-nøgletal peger i positiv retning -  beskæftigelsen stiger fortsat, og mere end hver fjerde virksomhed melder om mangel på arbejdskraft. Så billedet er bestemt ikke entydigt negativt, siger Steen Nielsen.

Derfor ser han heller ikke så pessimistisk på fremtiden.

- De markante rentestigninger har allerede bremset arbejdsmarkedet en smule i form af flere ledige, og jobvæksten er aftaget i forhold til tidligere. Men udgangspunktet på arbejdsmarkedet er så utrolig stærkt, at det samlet set stadig ser rigtig fornuftigt ud, siger Steen Nielsen.

Læs også: Indvandrerkvinder er storforbrugere af voksenlærlingeordningen

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold