12.12.23 DIB Nyheder

Lovende kursskifte: Nu falder ledigheden igen

Med et fald i ledigheden til 2,8 procent brydes måneders stigende tendens. Midt i presset økonomisk udvikling, er det et opmuntrende signal, mener DI.

Det er en god nyhed, at der blev færre ledige i november måned. Dermed ser det altså ud til, at tendensen fra de sidste tolv måneder med stigende ledighed er blevet brudt. 

Det konkluderer vicedirektør i Dansk Industri, Steen Nielsen efter at den månedlige ledighedsindikator fra Danmarks Statistik viser, at der blev 500 færre ledige i november, hvilket er det største - og kun det andet fald inden for de seneste 12 måneder. Faldet i november bringer den samlede ledighed ned på 2,8 procent. 

- Der har været ganske få ledige i mere end to år. Ledighedsprocenten er under 3, og det er at betragte som et meget lavt niveau. Og så lav har den faktisk været i 25 måneder i træk. Da vi havde meget lav ledighed tilbage i årene op til finanskrisen, var det kun i 11 måneder, at ledighedsprocenten var under 3. Det fortæller altså en historie om, at vi nu har haft en usædvanlig lang periode med stort pres på arbejdsmarkedet, siger Steen Nielsen.

Den økonomiske udvikling både i Danmark og vores nabolande har samtidig været ret dårlig i det seneste år.

- På den baggrund er det bemærkelsesværdigt, at ledigheden holder sig så lav, og at beskæftigelsen har sat rekord måned efter måned, siger Steen Nielsen.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold